Keittiötrendit 2020

Jotain uutta, jotain vanhaa, jotain sinistä ja jotain lainattua. Ei, tässä ei puhuta nyt hääperinteistä, vaan siinä olivat pääpiirteissään tulevat keittiötrendit 2020. Värejä ja erilaisia tyylejä on pinnalla paljon, joten jokainen keittiöremonttia suunnitteleva löytää varmasti omaan makuunsa ja omaan kotiinsa sopivan keittiön. Päätöksen tekemiseen kannattaa käyttää kunnolla aikaa ja tarvittaessa suunnitella uutta keittiötä ammattilaisen avulla. Silloin kaikki oleelliset seikat tulevat huomioon otetuiksi ja lopputuloksena on sekä kaunis että toimiva keittiö.

Vuoden 2020 keittiötrendit antavat keittiöremonttiin ja -sisustukseen monia mahdollisuuksia. Suuntaviivoja voi poimia niin perinteisestä suomalaisesta luonnosta kuin lainata kaukomaiden eksoottisesta ilmapiiristäkin. Ole hyvä – tutustu tärkeimpiin keittiötrendeihin ja anna inspiraation iskeä!

Missä keittiötrendit 2020 näkyvät?

Keittiötrendit tulevat näkyviin käytännössä kaikissa keittiösisustuksen osa-alueissa. Kokonaistyylisuuntien lisäksi trendit näkyvät värivalinnoissa, tasojen materiaaleissa, pintojen kuoseissa sekä pienissä ja isommissakin yksityiskohdissa. Tässä artikkelissa esittelemme keittiötrendit 2020 seuraaviin aihepiireihin niputettuna:

  1. Keittiön värit
  2. Keittiön tasot ja pinnat
  3. Keittiösisustuksen yksityiskohdat
  4. Keittiön tyyli maailmalta

1. Keittiötrendit 2020 – keittiön värit

Värikäs keittiö

Suomalaisiin keittiöihin ollaan saamassa reilusti lisää väriä. Suoraan takaisin kirkkaiden retrovärien maailmaan ei olla menossa, mutta moni trendiväri on selkeästi imenyt vaikutteita 70-luvun väriloistosta. Valkoisen rinnalle on nousemassa runsas värien kirjo, jossa eniten pinnalla ovat erilaiset lämpimät ja murretut värisävyt.

Innokkaimmat kodinsisustajat odottavat joka vuosi Tikkurilan valintaa vuoden väriksi. Vuoden 2020 värisävyksi Tikkurila valitsi lämpimän ja aurinkoisen sitruunan, tarkalleen ottaen H300 Lemonaden. Tämä keltainen on helposti lähestyttävä värisävy, jolla kodin tai keittiön sisustus pehmenee käden käänteessä. Lempeä lemonade on raikas, iloinen ja maanläheinen väri, jota kannattaa harkita erilaisten harmaan ja beigen sävyjen korvaajaksi. Muistathan, että Idealilta on mahdollista saada keittiö millä tahansa Tikkurilan värikartan värillä, jolloin värivaihtoehtoja on yli 2000.

Toinen vuosittain odotettu värijulkistus on yhdysvaltalaisen väri-instituutti Pantonen Color of the Year 2020. Heidän valintansa osuu syvälle suomalaisen sisustajan sielunmaisemaan, sillä PANTONE 19-4052 Classic Blue on klassinen sinisen sävy, joka on lähellä Suomen lipun sinistä väriä. Tämä sininen väri huokuu tyyneyttä, itsevarmuutta ja rauhaa. Kukapa ei haluaisi kotiinsa näitä ominaisuuksia?

Pantonen Color of the Year 2020

Musta keittiö

Perinteisen valkoisen ja trendikkään runsasvärisen keittiön lisäksi musta keittiö on pitänyt edelleen pintansa. Musta on voimakas väri, joka ei vähästä hätkähdä. Se on selvästikin tullut jäädäkseen suomalaisiin koteihin ja keittiöihin. Aivan kuten vaaleaan keittiöön, myös mustaan on helppo saada vaihtelua ja raikkautta pienillä yksityiskohdilla, kuten tekstiileillä ja muilla sisustustuotteilla. Kuvittele vaikka sitruunankeltaiset keittiötekstiilit piristämässä mustanpuhuvaa keittiötä. Kuin aamuauringonsäteitä!

Musta väri keittiössä pitää pintansa.

Metallisävyt

Metallisävyjen valikoima on laajentunut, kun tuttu ja turvallinen teräs on saanut monia varteenotettavia kilpailijoita seurakseen. Vaikka keittiön värivaihtoehtoja on monenlaisia, löytyy jokaiseen värimaailmaan myös sopiva metallisävy. Teräksen lisäksi muita kylmänsävyisiä metalleja ovat hopea ja alumiini. Lämpimiä metallisävyjä ovat kupari, messinki, pronssi ja kulta. Harkitut metalliset yksityiskohdat elävöittävät keittiön ilmettä ja tuovat siihen mukanaan ripauksen ylellisyyttä.

2. Keittiötrendit 2020 – keittiön tasot ja pinnat

Puukuosit

Keittiön pinnoissa, kuten työpöytätasoissa erilaiset luonnolliset puukuosit ovat suosittuja. Kaikista trendikkäin on tällä hetkellä tammi ja takaisin suosioon on tulossa myös pähkinä. Jos kovin värikäs keittiö ei tunnu omaan kotiin oikealta ratkaisulta, keittiön ilmeeseen saa elävyyttä ja lämpöä puukuvioisilla kaapinovilla. Silloin kannattaa pöytätason materiaaliksi valita rauhallinen, yksivärinen pinta esimerkiksi kiiltävän valkoisena.

Puukuvioisilla ovilla saa keittiön ilmeeseen eloa ja lämpöä.

Rosteritasot

Tiskipöytä löytyy käytännössä jokaisesta suomalaisesta keittiöstä ja yleensä se on tavalliseen tapaan terästä ilman mitään sen kummempaa. Mutta trenditietoinen keittiöremontin tekijä valitsee tiskipöytätason, joka on samalla sisustuksellinen elementti. Myös tiskipöytä voi olla huippudesignia. Tutustu esimerkiksi StalaTex-työtasoihin, joiden upeat, eläväiset kuosit ovat saaneet inspiraatiota luonnosta. Tiskipöytätasoa voi hyvin höydyntää keittiössä myös liesitason ympärillä, sillä se on helppohoitoinen ja kestää hyvin roiskeita. Samoin sitä kannattaa harkita kodinhoitohuoneen pöytätasoksi. Rosteriset taustalevyt ovat näyttävä valinta myös välitilan materiaaliksi.

Myös tiskipöytä voi olla huippudesignia. (StalaTex pattern – Savi)

3. Keittiötrendit 2020 – keittiösisustuksen yksityiskohdat

Luonnonmateriaalit

Keittiön yksityiskohdissa erilaisten luonnonmateriaalien käyttö jatkuu vielä. Isommissa detaljeissa, kuten erilaisissa tasoissa ovat monenlaiset puukuosit varsin suosittuja. Vetimissä ja pienemmissä sisustuksen yksityiskohdissa nahka on edelleen trendikäs valinta.

Valaisimet

Valaistus on tärkeä osa keittiön sisustusta ja se vaikuttaa merkittävästi sekä keittiön tunnelmaan että keittiön toimivuuteen. Tehokkaan perusvalaistuksen lisäksi suosiotaan ovat lisänneet erilaiset näyttävät lisävalaisimet. Kattovalaisimien lisäksi hieman erikoisempi valinta ovat seinävalaisimet, jotka ovat hieno keittiön katseenkiinnittäjä.

Erilaiset puukuosit ovat suosittuja keittiön tasoissa.

Seinävalaisimet ovat trendikäs katseenkiinnittäjä keittiössä.

4. Keittiötrendit 2020 – keittiön tyyli maailmalta

Itämaisuus

Itämainen keittiötyyli on tarttunut maailmalta myös suomalaisten mukaan. Itämainen ruoka on noussut suureen suosioon ja ehkä juuri sen mausteisuuden myötä ovat vahvat ja lämpimät värit siirtyneet myös sisustukseen. Itämaisen tyylin tunnusmerkkejä ovat mausteiset, murretut värit, rohkeat väriyhdistelmät ja ylelliset yksityiskohdat.

Itämaisen keittiön voi toteuttaa monella tavalla:

  • Japanilainen keittiö on yksinkertainen, vaikka värit voivat olla vahvoja.
  • Kiinalaisessa keittiössä on usein punaista väriä ja kullanvärisiä yksityiskohtia.
  • Arabialaistyylisestä keittiöstä löytyy mausteisia värejä ja koristeellisuutta.
  • Pohjois-afrikkalaisessa keittiössä yhdistyy luonnonmateriaalit ja ylelliset detaljit.

Sisustusesineet

Jos et ole tekemässä koko keittiön remonttia, saat keittiöösi itämaista ja eksoottista tunnelmaa erilaisilla sisustusesineillä ja astioilla. Myös värikkäät itämaiset matot ovat nyt trenditietoisen sisustajan valinta. Kun keittiösi huokuu persialaista basaarihenkeä tai afrikkalaistyylistä savannitunnelmaa, voit irtautua arjesta ilman matkustamista maailman ääriin.

Itämainen tunnelma syntyy esimerkiksi astioilla ja matoilla.

Pohjois-Afrikkalaisessa keittiössä yhdistyy luonto ja ylellisyys.

Kun haaveilet uudesta trendikkäästä keittiöstä, ota yhteyttä lähimpään Ideal-keittiöiden myymälään ja varaa maksuton keittiösuunnitteluaika asiantuntijan kanssa.

Tilaa uutiskirje

Varaa suunnitteluaika