Electrolux-kodinkoneilla kohtelet luontoa ja kukkaroa lempeästi

Keittiön, kylpyhuoneen ja kodinhoitohuoneen koneet ovat arjen tärkeitä apureita. Ne laitetaan töihin tarpeen edessä, mutta kylmälaitteet taas käyvät jatkuvasti. 

Iäkkäät koneet voivat olla ahneita energiasyöppöjä ja mitä ahkerammin niitä taloudessa tarvitaan, sitä enemmän kuluu sähköä ja kustannuksia. Myös ympäristö joutuu osaksi tätä kulutusta. Kodinkoneiden suurin ilmastovaikutus syntyy nimenomaan niiden käyttövaiheessa. 

Tällaisten koneiden kärjessä ovat vanhat ja harvoin sulatetut kylmälaitteet. Kylmälaitteen valinnalla voi onneksi vaikuttaa valtavasti energiankulutukseen. Kaikki kodinkoneet kannattaa valita kriteerein, että laite toimisi mahdollisimman tehokkaasti, mutta säästeliäästi jokaiselta kantilta.

Electrolux EcoLine -kodinkonemallisto selättää energian kulutuksen ja kulujen esteitä

Electrolux on tuonut markkinoille EcoLine-malliston, joka ratkoo kodeissa kohdattavia energian kulutuksen ja kulujen pulmia. Mallisto on tehty myös vastaamaan kuluttajien kasvaneeseen huoleen ympäristön tilasta. 

Edistykselliset, koko kodin käsittävät EcoLine-kodinkoneet pystyvät suorittamaan työnsä äärimmäisen tehokkaasti, mutta sähköä säästäen ja luontoa kunnioittaen. Esimerkiksi EcoLine-pesukoneiden energialuokitus on parempi kuin markkinoiden paras A-luokitus! Koneet on tehty myös todella helppokäyttöisiksi. 

EcoLine-kodinkoneet saat nyt meiltä Ideal Keittiöiltä. Samoin saat seuraavat vinkit siihen, mitkä ominaisuudet tekevät kodinkoneista energiatehokkaita. 

8 viisasta vinkkiä kodinkoneen hankintaan

  1. Astianpesukone automaatiolla ja ekologisilla pesuohjelmilla. Selkeästi laaditut pesuohjelmat helpottavat valitsemaan niistä energiatehokkaimmat, ja ohjelman lopuksi automaattisesti avautuva luukku kuivattaa sekin energiatehokkaasti. 
  2. Uuni höyrykypsennyksellä. Uuni, jossa ruoan voi kypsentää myös höyryllä, kuluttaa vähemmän energiaa – myös puhdistuksessa!
  3. Keittotaso lämpötilan säätöominaisuudella. Tällaisella ominaisuudella erilaiset ruoat voi kypsentää täydellisesti juuri sopivalla lämmöllä, jolloin energiaa ei valu hukkaan.
  4. Induktiokeittotaso helpolla lämpötilan hallinnalla. Kun keittotasossa on avustavia, kuten veden keittämiseen liittyviä ominaisuuksia ja älykkäitä ajastustoimintoja, saa lämpötilaa säädettyä helposti, energiaa säästyy ja ruoka ei pala pohjaan tai ylikypsy.
  5. Jääkaappi kierrätysmateriaaleista. Jääkaappi, jossa on paitsi energiatehokkuus kunnossa myös käytetty kierrätysmateriaaleja, on varsin ekologinen.
  6. Pyykinpesukone, joka pesee matalalla lämmöllä ja annostelee automaattisesti. Moderneissa malleissa on ominaisuuksia, joilla kone puhdistaa tehokkaasti alhaisissa lämpötiloissa ja pesuaineen annostelu tapahtuu automaattisesti. Näin säästyy vettä ja energiaa.
  7. Pyykinpesukone höyrytoiminnolla. Tällainen kone vaatii vain murto-osan vedenkulutuksesta, ja pyykit ovat nopeasti raikkaita. Samalla vähenee silityksen tarve.
  8. Kuivausrumpu lämpöpumpputekniikalla. Kun rumpu hyödyntää lämpöpumpputekniikkaa, kuluttaa se vähemmän energiaa kuin perinteinen malli.

Kun siis valitset uutta kodinkonetta, ota tarkasteluun energiamerkinnät. Ne auttavat tunnistamaan koneiden energiatehokkuuden ja ympäristövaikutukset, jotka ovat avainasemassa pienemmissä sähkölaskuissa ja ympäristön hyvinvoinnissa. Tällaiset koneet ovat fiksu hankinta myös siksi, että niiden elinkaari on pitkä!

Idealin ilmainen suunnittelu auttaa valitsemaan elämääsi sopivat EcoLine-koneet

Jos kodinkoneiden energiamerkinnät aiheuttavat enemmän päänvaivaa kuin oivalluksia, me Idealilla teemme niistä sinulle selkeitä. Kun tulet meille ilmaiseen keittiön tai vaikkapa kylpyhuoneen suunnitteluun, autamme valitsemaan juuri sinun arkeesi sopivat kodinkoneet.

Electroluxin EcoLine-kodinkoneet istuvat täydellisesti meiltä hankittaviin keittiöihin, kodinhoitohuoneisiin ja kylpyhuoneisiin. Esittelemme mielellämme mallistoa tarkemmin, tule toki käymään! Kun annat ammattilaistemme suunnitella sinulle maksutta, teet kestäviä ratkaisuja niin taloudellisesti kuin ekologisesti. 

Löydä lähin Ideal-myymäläsi ja varaa suunnitteluaika >

Tilaa uutiskirje

Varaa suunnitteluaika