Idealin inspiraatiot

Tarvitsetko inspiraatiota keittiön, kylpyhuoneen tai kodinhoitohuoneen suunnitteluun? Tänne kokoamme ideoita ja tuoreimpia trendejä, vinkkejä remonttiin ja kalusteiden valintaan sekä paljon muuta mielenkiintoista luettavaa. 

Olet aina tervetullut ilmaiseen suunnitteluun myymäläämme, jotta pääset ideoistasi pidemmälle, aina tilojesi toteutukseen asti!

Varaa suunnitteluaika »
Ideoita Keittiö Uutiset

Keittiöremontin matka unelmista arkeen

Jokainen koti kätkee sisäänsä tarinoita, ja keittiöremontti on yksi niistä hetkistä, jossa perheen unelmat ja arki kohtaavat. Tässä blogipostauksessa sukellamme syvemmälle asiakkaamme Salla Arosen keittiöremontin vaiheisiin, alkaen suunnittelun ensiaskelista aina toteutuksen viimeistelyyn saakka.

Keittiö Kodinhoitohuone Uutiset

Ruostumaton teräsallas vai komposiittiallas - kumpi parempi?

Altaan valinta voi olla haastavaa. Tässä blogipostauksessa kerromme, mitä eroa on ruostumattomalla teräsaltaalla ja komposiittialtaalla.

Yleinen

Jätevaunusta kaveri ketterään kierrätykseen

Kierrätys aiheuttaa monelle päänvaivaa, kun sopivaa tilaa ei tahdo löytyä. Lue blogista vinkkimme sujuvampaan kierrätykseen!

Keittiö

Electrolux-kodinkoneilla kohtelet luontoa ja kukkaroa lempeästi

Keittiön, kylpyhuoneen ja kodinhoitohuoneen koneet ovat arjen tärkeitä apureita. Ne laitetaan töihin tarpeen edessä, mutta kylmälaitteet taas käyvät jatkuvasti. 

Keittiö

Valaistuksella tunnelmaa syksyyn

Syksy tuo mukanaan pimeyden, jolloin kotona tarvitaan enemmän valoa. Aikaisin hämärtyvät illat, hitaasti kirkastuvat aamut ja synkät sadepäivät vaativat valaisemaan eritoten keittiötä, joka on monelle elämän vilkkaimpia paikkoja.

Keittiö

Pienen budjetin keittiöremontti

Alkaako aika jättää keittiösi pinnoista? Ehkä sinulla on uusi koti, mutta sinne tehty keittiö ei istu omaan makumaailmaasi tai asuntosi tyyliin? Joskus kaikki on niin kuin pitääkin, vain säilytystilaa saisi olla enemmän.  

Ideoita Keittiö

Miten teen avokeittiöstä hyvännäköisen?

Avokeittiö kuuluu moneen pieneen kaupunkikotiin, jossa se on sijoitettu heti eteisen yhteyteen tai muutaman askeleen päähän peremmällä asuntoon. Tällaisissa huoneistoissa keittiö on yhtä samaa tilaa olohuoneen tai koko asunnon kanssa, usein pätkä pitkää huoneiston seinämää.

Ideoita Keittiö

Mökkikeittiö kuntoon – näillä vinkeillä onnistut

Mökki on monen suomalaisen lempipaikka. Siksi myös mökille kannattaa suunnitella keittiö, jossa kokkaaminen on sujuvaa ja joka miellyttää omaa silmää. Tässä blogissa kerromme vinkkejä täydellisen mökkikeittiön suunnitteluun.

Ideoita Keittiö

Väriä keittiöön

Keittiön tulisi olla käyttäjälleen mieleinen. Hyvä keino tuoda persoonaa näkyviin on käyttää värejä. Tässä blogissa kerromme vinkkejä siihen, miten värit voi ottaa huomioon keittiösuunnittelussa.

Ideoita Keittiö

Pienen keittiön tilaihmeet Idealin tapaan

Pieni keittiö sopii varsin monen elämään ja arkeen. Joskus kuitenkin laskutilaa saattaa tuntua olevan liian vähän, ja laatikoita sekä kaappitilaa kaipaisi enemmän.

Keittiö

Keittiön pinnat – vertaamme ja vinkkaamme!

Keittiö on kodin vilkkaimpia paikkoja. Eritoten lapsiperheissä keittiössä puuhataan paljon ja usein kiireellä, mikä myös näkyy pinnoilla. Sormenjäljiltä ja ruokaroiskeilta ei säästytä, ja milloin kaapinovet sekä pöytätasot ovat leikin ja liitupiirrosten kohteena.

Yleinen

Keittiöuudistuksissa vastuullisuus muodostuu järkiratkaisuista

Miten vastuullisuus näkyy Idealin toiminnassa? Entä miten oman keittiön valinnassa voi huomioida vastuullisuuden?

Ideoita Keittiö

Keittiösaareke - näin valitset oikein

Keittiösaareke löytyy nykyään jo lukemattomista suomalaiskodeista. Suurimmassa osassa keittiöremontteja sitä ainakin harkitaan ja usein se päätyy myös lopulliseen keittiösuunnitelmaan. Keittiösaareke on käytännöllinen ja arkea helpottava elementti, kunhan se mitoitetaan oikein ja varustetaan kunkin keittiön tarpeenmukaisilla toiminnoilla.

Yleinen

Keittiö on kodin sydän

Monessa kodissa keittiö on kodin toimintojen keskipiste, jossa viihdytään muutenkin, kuin ruoanlaiton parissa. Parhaimmillaan se on erottamaton osa kodin sisustusta.

Muutoskohde

Ideal Keittiöt teki haaveista totta – Bistro Hela

Lue asiakkaan tarina siitä, kuinka Elina Mersalo Tampereen myymälästämme teki keittiöhaaveista totta oikealla hetkellä ja Bistro Helaksi nimetty uusi, kaunis rintamamiestalon keittiö näki päivänvalon.

Keittiö Yleinen

Keittiöhana – Valitsetko perinteisen vai persoonallisen?

Keittiöhana on yksi tärkeimmistä keittiön varusteista. Viime vuosien aikana keittiöhanavalikoimaan on tullut valtavasti uutta.

Keittiö Yleinen

Mitä asuntosijoittajan tulee huomioida keittiöremontissa?

Keittiö on yksi avaintekijöistä asunnon vuokrattavuuden kannalta. Keittiön ei tarvitse olla ylellinen ja viimeisen päälle laitettu, mutta sen tulee olla toimiva, varustelutasoltaan nykyaikainen ja muuttovalmis vuokralaista varten.

Yleinen

Aamiaiskaappi – Hitti vai huti?

Aamiaiskaappi on muutamien viime vuosien aikana kehittynyt keittiökalustetrendistä monen keittiöremontoijan suosimaksi keittiökalusteeksi, joka on tullut jäädäkseen.

Ideoita Keittiö

Keittiöremontti-ideoita ja muistilista

Kun haaveilet uudesta keittiöstä, kaipaat varmasti keittiöremontti-ideoita, inspiraatiota ja ohjeistusta projektin eri vaiheisiin. Olemme koonneet tähän blogikirjoitukseen parhaat vinkkimme keittiöremontin suunnitteluun ja loppuun vielä kätevän muistilistan.

Keittiö Yleinen

Keittiöremontin hinta ja 9 säästövinkkiä

Mitä keittiöremontti maksaa? Siinäpä hyvä kysymys. Heti alkuun varoitus, että tästä kirjoituksesta et tule vastausta löytämään, sillä keittiöremontin hinta on pitkälti remontoijan itsensä päätettävissä.

Ideoita Yleinen

Kodit tuhansissa väreissä

Valkoisen valtakausi on väistymässä ja värit ovat palanneet sisustukseen rytinällä. Nyt myydään värillisiä keittiöitä koko ajan enenevissä määrin ja muutenkin uskalletaan sisustuksessa käyttää aina vain rohkeammin värejä.

Keittiö Yleinen

Keittiön suunnittelu keittiöiden ammattilaisen vaatimuksilla

Monia varmasti kiinnostaa, miltä näyttää keittiöammattilaisen oma keittiö ja millaisia asioita siellä on huomioitu. Onko siellä kaikki uusimmat hilavitkuttimet ja trendivärit? Vai onko se klassinen tarkkaan harkittu kokonaisuus?

Ideoita

Keittiön lisävarusteet helpottamaan arkea

Keittiöremontin yhteydessä on tärkeä miettiä keittiön arkea helpottavia yksityiskohtia. Keittiöön suunnitellut lisävarusteet, kuten aterinlaatikko, mausteteline tai apteekkarikaappi, auttavat pitämään ruoka-ainekset ja ruuanlaittovälineet hienosti järjestyksessä.

Ideoita

Keittiöremontin rahoitus

Remontin voi rahoittaa joko keittiökalusteita myyvän yrityksen kautta tai kulutusluotolla.

Muutoskohde

Keittiösaareke ruokapöydän tilalle

Keittiösaareke korvasi ruokapöydän, kun tämä keittiöremontti tehtiin omakotitaloon, jossa toivottiin isompaa muutosta sekä keittiön sävyihin että kaapistojen järjestykseen ja muotoon.

Ideoita

Keittiötaso: tutustu eri materiaaleihin

Kun olet suunnittelemassa keittiöösi täysremonttia, siis ihan kokonaisvaltaista myllerrystä lattiasta kattoon, on edessä monta valintaa ja remontin vaihetta. Uusi keittiötaso ja sen materiaalivalinta on yksi keittiöremontin vaihe, jossa haluamme auttaa.

Muutoskohde

Keittiösuunnitelma on keittiön päivityksen ensimmäinen askel

Keittiösuunnitelma on ensimmäinen vaihe, kun aletaan tekemään keittiöremonttia. Tässä keittiörempassa vanha Haagalainen kaksio sai uuden sydämen.

Muutoskohde

Vanhaan keittiöön uutta ilmettä ovien vaihdolla

Tässä kohteessa keittiö haluttiin päivittää muun remontin yhteydessä sopimaan talon uuteen tyyliin. Värimaailmaa haluttiin saada vaaleammaksi ja raikkaammaksi, mutta tyyliä ei haluttu muuttaa liian moderniksi.

Muutoskohde

Keittiöremontin vaiheet – kurjasta kyökistä kaunis keittiö

Tässä kohteessa aloitettiin remonttiprojekti aivan nollasta. Keittiöremontin vaiheet alkavat suunnittelulla ja vanhan keittiön purkamisesta. Vanha, rähjäinen kyökin tynkä sai lähteä kokonaan ja tehdä tilaa upouudelle keittiölle kaikilla herkuilla.

Muutoskohde

Keittiön täysremontti arkkitehtuuria kunnioittaen

Keittiön täysremontti arkkitehtuuria kunnioittaen Facebook Twitter Asunnon omistaja oli pitänyt entistä lapsuudenkotiaan vuokralla useamman vuoden. Kun ajatus lapsuuden maisemiin palaamisesta kypsyi, oli tulevassa kodissa tehtävä myös reilusti remonttia.

Ideoita

Keittiökalusteita voi käyttää myös muussa sisutuksessa

Monesti ajatellaan, että keittiöliike myy vain keittiöitä. Meiltä Ideal-keittiöstä saa keittiökalusteiden lisäksi myös kylpyhuonekalusteita, komeroita ja liukuovikaapistoja.

Muutoskohde

Vanha kivitaso hyödynnettiin kokonaan uudessa keittiössä

Hannelen keittiössä kalusteita ei ollut päivitetty kertaakaan 30 vuotta sitten rakennetun rivitaloasunnon valmistumisen jälkeen. 2000-luvun vaihteessa keittiöön oli uusittu lattiat ja samalla hankittu uusi kivitaso.

Ideoita

Kodin vanhat esineet koristeena

Ennen säilöttiin isoihin lasipurkkeihin vaikka mitä. Kellarit pursusivat etikkajuureksia, – kurkkuja, – sieniä, hapankaalia, kalaa ja erilaisia hilloja.

Muutoskohde

Kolminkertaistimme työskentelytilan keittiöremontilla

Tamperelaisten Tommin ja Ninnin kerrostalokaksion vanhassa keittiössä oli niin vähän laskutilaa, etteivät he mahtuneet kunnolla purkamaan edes kauppakassia.

Muutoskohde

Ovikaupat vaihtuivat keittiöremontiksi

Ovikaupat vaihtuivat keittiöremontiksi Facebook Twitter Ritvalla oli keittiökaupoille mennessään mielessä, että hän haluaa uusia ainoastaan keittiön vanhat kaapinovet. Ideal-keittiöiltä hän sai kuitenkin niin hyvän tarjouksen, että suunnitelmat muuttuivat ja koko keittiö remontoitiin uuteen uskoon.

Muutoskohde

Vanha neuvotteluhuone muuttui pikkukeittiöksi

Anna hankki ensimmäiseksi asunnokseen Turun ydinkeskustasta huoneiston, jossa oli aikaisemmin toiminut toimisto. Vanhassa toimistotilassa ei ollut lainkaan keittiötä, joten Anna kääntyi keittiöremontin tekemisessä Ideal-keittiöiden puoleen.

Muutoskohde

Keittiö uusiksi putkiremontin yhteydessä

Putkiremonttiin yhdistetyssä keittiöremontissa asukkaan tehtävä on suunnitella uusi keittiö yhdessä keittiösuunnittelijan kanssa ja hankkia sähköasentaja hoitamaan sähkötyöt.

Muutoskohde

Keittiö toiseen huoneeseen

Tampereen keskustassa sijaitseva asunto koki täydellisen muodonmuutoksen, kun Jari-Pekka ja Merja päättivät vaihtaa remontissa keittiön paikkaa toiseen huoneeseen.

Muutoskohde

Uuden omakotitalon ylpeys on komea keittiö

Juho halusi uuden omakotitalonsa keittiöstä hyvännäköisen, tilavan ja kestävän. Hän antoi suunnittelijalle vapaat kädet toteuttaa paras mahdollinen kokkaajan unelma.

Muutoskohde

Keittiön kauneus syntyy tyylistä ja käytännöllisyydestä

Uudistettu rivitaloasunnon keittiö on ilmava ja raikas. Keittiössä on ammattikokkina toimivan Sallan toiveiden mukaisesti riittävästi työskentely- ja säilytystilaa.

Muutoskohde

Omakotitalon keittiöremontti – tunkkainen keittiö raikastui

Ideal-keittiöiden kilpailun voittajalle Riikalle keittiö oli jo toinen ostos Tampereen Keittiöjätistä. Omakotitalonsa juuri ostaneet Riikka ja Timo ovat Ideal-keittiöiden kilpailun onnellisia voittajia.

Muutoskohde

Moderni keittiö vanhaan taloon – vanhaa kunnioittaen

Vanhan hirsirunkoisen talon keittiö koki uskomattoman muodonmuutoksen, kun vanhaan taloon tuotiin moderni keittiö. Nelihenkinen lapsiperhe halusi lisää säilytys- ja työskentelytilaa keittiöönsä.

Muutoskohde

Toimiva keittiö ja tyylikäs koti

Toimiva keittiö on ratkaisevassa roolissa, kun kodista halutaan käytännöllinen. Tästä aktiivisen perheen täysin uudesta kodista haluttiin sekä käytännöllinen että hyvännäköinen.

Muutoskohde

Uuteen hirsitaloon luotiin moderni ja tyylikäs sisustus

Hirsitalon kalustuksesta haluttiin moderni vaikka talon rakennusmateriaali onkin perinteinen. Talon sydän on iso nykyaikainen tupa, missä keittiö yhdistyy oleskelutilaan.

Muutoskohde

Keittiön muutos vaivattomasti

Kati ja Mika halusivat uudistaa huonokuntoisen keittiönsä helposti, keittiön muutos tuli hoitaa pariskunnan lomaillessa. Lopputuloksena on aikaisempaa tilavampi, valoisampi ja helppokäyttöisempi kahden aikuisen keittiö.

Tilaa uutiskirje

Varaa suunnitteluaika