Keittiöhana – Valitsetko perinteisen vai persoonallisen?

Keittiöhana on yksi tärkeimmistä keittiön varusteista. Viime vuosien aikana keittiöhanavalikoimaan on tullut valtavasti uutta. Keittiöremontin tekijä ei välttämättä enää tyydy perinteiseen kromin väriseen hanaan, vaan yhä useammin valitaan persoonallisemman näköinen keittiöhana, jolla halutaan viimeistellä uuden keittiön ilme. Keittiöhana on tavallaan sekä koriste että käyttöesine.

Keittiöhana: valintakriteerit

Hanan ulkonäkö on tärkeä seikka ja keskeisen paikkansa vuoksi se vaikuttaa väistämättä huoneen yleisilmeeseen, mutta se ei ole ainoa asia, johon kannattaa kiinnittää huomiota. Juuri oman käyttötarpeen mukaan valittu hana tekee keittiössä puuhailusta miellyttävää. Tässä artikkelissa käymme läpi niin keittiöhanan toimintoja kuin hanojen erilaisia värivaihtoehtojakin.

Keittiöhana: toiminnot

Keittiöhana, kuten moni muukin asia keittiöremontin yhteydessä, kannattaa valita sen mukaan, miten keittiötä käytetään. Sillä nimittäin on merkitystä hanavalinnan näkökulmasta, onko kyseessä kotikulinaristin kokkauskeidas, himoleipurin pyhättö vai take-away-illallisia harrastavan yksinasujan keittiö.

Juoksuputken korkeus

Juoksuputken korkeudella tarkoitetaan käytännössä sitä, kuinka paljon hanan ja altaan väliin jää tilaa. Jos keittiössä harrastetaan leipomista tai kokkailua, on hyvä valita hana, jossa juoksuputki on melko korkealla. Silloin isojen kattiloiden, kulhojen ja uunipeltien tiskaaminen käy kätevästi.

Hanan kääntyvyyden säätö

Keittiöhanan kääntyvyyttä voi useimmiten säätää. Tämä ominaisuus on tarpeellinen, sillä samaa hanamallia käytetään niin yhden altaan kuin kahden altaan keittiöratkaisuissa. Kun hanan kääntyvyys on säädetty oikein, hana ei pääse kääntymään altaan reunojen ulkopuolelle.

Astianpesukoneliitäntä

Lähes jokaisessa kodissa on tänä päivänä astianpesukone, joten useimmissa keittiöhanoissa on myös pesukoneliitäntä. Mökkikeittiöissä astianpesukonetta ei välttämättä ole, joten silloin voi mainiosti hankkia keittiöhanan myös ilman pesukoneliitäntää.

Ulosvedettävä suihkupää

Joissakin keittiöhanoissa on ulosvedettävä suihkupää, mikä helpottaa erityisesti suurikokoisten astioiden tiskaamista. Sen avulla on myös helppo laskea vettä korkeisiin astioihin, kuten vaikka kukkamaljakoihin, joita muuten olisi hankala saada sopimaan hanan alle.

Virtauksen rajoitin

Tänä päivänä ekologisuus on mahdollista ottaa huomioon monessa kohtaa myös keittiöremonttia tehdessä. Kun haluat vähentää veden kulutusta keittiössä, kannattaa valita keittiöhana, jossa on veden virtauksen rajoitin. Se on suutin, joka estää veden virtaamisen täydellä teholla.

Keittiöhanojen värivaihtoehdot

Kromin värinen keittiöhana

Vaikka perinteinen kromihana on saanut rinnalleen melkoisen määrän upeita värivaihtoehtoja, kromihanoja ei ole suinkaan unohdettu. Kromin värinen hana on varma valinta. Silti uudenlaista ilmettä ja persoonallisuutta voi hakea muotoilusta.

Tämä Lapetekin selkeästi muotoiltu Level-sarjan keittiöhana sopii minimalistiseen keittiötyyliin.

Musta keittiöhana

Musta hanan väri on tyylikäs, trendikäs ja moderni, ollen samaan aikaan rauhallinen ja ajaton. Muista, että mustassakin on erilaisia vaihtoehtoja ja valittavana on niin mattamustia kuin antrasiitinsävyisiä hanoja.

Tämä mattamusta Lapetekin Round A –sarjan keittiöhana edustaa modernia muotoilua, mutta istuu silti hyvin perinteisempäänkin keittiöön.

Valkoinen keittiöhana

Valkoinen on varsinkin suomalaisissa keittiöissä yleinen värivalinta katosta lattiaan, mutta harvemmin remontoijat tulevat valinneeksi valkoista keittiöhanaa. Se on kuitenkin todella raikas ja kaunis vaihtoehto, joka sopii monenvärisiin keittiöihin.

Lapetekin valkoinen keittiöhana on oikea kaunotar.

Metallisävyjä laidasta laitaan

Erilaiset metallisävyt ovat todellakin valloittaneet keittiöhanamarkkinat. Kauniisti valoa heijastelevissa metallihanoissa on nyt värivaihtoehtoja enemmän kuin koskaan. Kupari, pronssi ja messinki kuulostavat jo aika tavallisilta, kun niitä vertaa näihin: Gunmetal, Honey Gold tai Brushed Nickel.

Brushed Nickel muistuttaa mattapintaista terästä ja tuo keittiöön aimoannoksen laatua ja loistoa. Tämä hana on Tapwellin mallistosta.

Tässä kuvassa on Lapetekin hana, jonka sävy on nimeltään gunmetal. Jämäkkä värivaihtoehto keittiön katseenvangitsijaksi.

Kulta on ehdottomasti yksi trendikkäimmistä hanaväreistä tällä hetkellä. Hohtava, arkeen luksusta tuova hana on tässä saanut rinnalleen messingin värisen altaan. Upea yhdistelmä! Hana Lapetekin Lino A –sarjasta.

Tapwellin Honey Gold sävyn hurmaava hohde johtuu siitä, että siinä on mukana hitunen aitoa kultaa.

Kuparinvärinen keittiöhana johdattelee ajatukset rustiikkiseen kartanomiljööseen.

Keittiön hana – ja allasyhdistelmät

Sopusointuiset parit

Keittiön sisustus on parhaimmillaan käyttäjänsä näköinen. Moni suomalainen pitäytyy seesteisessä skandinaavisessa tyylissä, jolloin myös keittiöhana ja allas valitaan siihen sopivaksi. Valintoja helpottamaan ovat hanatoimittajamme luoneet valmiiksi täydellisiä yhdistelmiä, joissa keittiön hana ja allas ovat samaa sävyä. Niillä saa vaivattomasti aikaan ehjän kokonaisuuden, joka sulautuu osaksi keittiön tyyliä.

Vasemmalla messinginvärinen hana-allas-yhdistelmä ja oikealla kuparinsävyinen kokonaisuus Lapetekin mallistosta.

Rohkeat yhdistelmät

Räväkämpään tyyliin sopivat näyttävämmät keittiöhanat, jotka vetävät katseen puoleensa. Rohkea remontoija valitsee hanan ja altaan eri väriä, esimerkiksi musta hana ja valkoinen allas tai kullanvärinen hana ja musta allas. Hanakokonaisuus itsessäänkin voi olla kaksivärinen.

Lapetekin kaksivärinen allaskokonaisuus, jossa mustan keittiöhanan vivut ovat messinginväriset ja allas messinginvärinen.

Tässä musta hana on saanut parikseen valkoisen altaan. Lapetekin mallistoa.

Kaikki kodin hanat

Hanoja tarvitaan kotona myös muualla, kuin vain keittiössä. WC:ssä on pesuallas, kodinhoitohuoneessa on usein vesipiste, kylpyhuoneessa voi olla useampikin ja lapsiperheen kodissa voi olla erillinen vesipisteellä varustettu kuraeteinen. Kun valitset kaikkiin hanatarpeisiin tuotteen samasta sarjasta, pysyy koko kodin ilme yhtenäisenä.

Lapetekin siro LINA A –hana muistuttaa muotonsa puolesta perinteisiä keittiöhanoja, mutta musta-antrasiitti väri tuo kivaa modernia ilmettä. Sopii hyvin myös kodinhoitohuoneen hanaksi.

Idealin valikoiman keittiöhanat ovat tyyppihyväksyttyjä

Keittiöhanojen (ja muiden vesikalusteiden) tyyppihyväksyntä tarkoittaa sitä, että tuote täyttää sille asetetut tiukat tekniset vaatimukset. Tyyppihyväksytyt hanat ovat läpäisseet ympäristöministeriön asettaman tuotehyväksyntämenettelyn. Kaikki Ideal Keittiöiden valikoimasta löytyvät hanat ovat tyyppihyväksyttyjä. Käytännössä se takaa sen, että hanat ovat laadukkaita, kestäviä ja kaikin tavoin turvallisia käyttää. Asiakkaanamme voit luottavaisin mielin käyttää keittiöhanoja sekä uudis- että remonttikohteissa.

Keittiöhana: apua valintaan

Etkö ole varma, millainen keittiöhana sinun kannattaisi valita? Tervetuloa Ideal Keittiöiden myymälään katselemaan eri vaihtoehtoja ja keskustelemaan keittiöammattilaisen kanssa. Etsi lähin Ideal-myymäläsi ja varaa halutessasi maksuton keittiösuunnitteluaika.

Varaa suunnitteluaika

Yhteistyökumppanimme:

Lapetek

Tapwell

Tilaa uutiskirje

Varaa suunnitteluaika