Tervetuloa suun­nitte­luun

Varasitko meille ajan keittiön tai muun tilan suunnitteluun? Mainiota! Tässä kerromme, miten voit valmistautua tapaamiseen etukäteen, jotta saamme tehtyä sinulle mahdollisimman tarkoin toiveitasi vastaavan suunnitelman.

Näin Valmistaudut

Tarpeet, toiveet ja tyyli

Mieti etukäteen tilan ja kalusteiden kriteerit. Paljonko säilytystilaa ja tasoja pitäisi olla, kuinka esimerkiksi keittiötäsi käytät, millainen tyyli silmääsi miellyttää ja niin edelleen. Sivuiltamme löydät kuvia keittiöistä, kylpyhuoneista ja kodinhoitohuoneista, samoin voit käydä Facebookissa ja Instagramissa inspiroitumassa.

Mikäli lähdet liikkeelle ilman mitään idean tynkää, ei huolta, ammattilaisemme kanssa kaikki tarvittava kyllä selviää!

Mitat

Mittaa seinät, joihin kalusteet tulevat. Mitta kannattaa ottaa useammalta eri korkeudelta, varsinkin jos kalusteet tulevat seinästä seinään, näin huomataan mahdolliset seinien vinoudet. Merkkaa myös ikkunoiden sijainnit ja korkeudet sekä patterit.

Keittiötä suunniteltaessa on hyvä mitata myös kohdat, joissa sijaitsevat viemäri, liesi ja mahdollinen liesituulettimen hormi. Liesituulettimesta tulisi tietää, onko kyseessä omalla moottorilla ulospuhaltava, aktiivihiilisuodattimella toimiva malli vai onko tuuletin liitetty huippuimuriin. Jos kyseessä on huippuimuriin liitetty tuuletin, selvitä huippuimurin malli.

Aina kaikkia mittoja ei voi nähdä ennen kuin vanhat kalusteet on purettu, mutta älä huolehdi siitä vielä tässä vaiheessa. Mitat voidaan tarkistaa ennen tilauksesi tekemistä!

Voit myös kuvata nykyiset tilat ja varsinkin niiden ongelmakohdat. Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa!

Olemme myös keränneet yhdelle tiedostolle mittaamisen yleisohjeet sekä havainnekuvan. Löydät mittausohjeet täältä.

Budjetti

Kuinka paljon olet valmis satsaamaan uusiin kalusteisiin? Tarvitsetko meiltä myös asennuspalvelua?

Esimerkiksi keittiö on yksi pitkäaikaisimpia hankintoja elämässä, johon sijoitetun rahan tulee tuoda elämää sekä aikaa kestävää käyttöä ja iloa! Sama pätee kylpyhuoneeseen, jota harvemmin remontoidaan. 

Hankintasi kustannuksissa voit hyödyntää Ideal Flex -rahoitusta, josta voit hakea rahoituspäätöksen valmiiksi jo ennen ensimmäistä käyntiä myymälässämme.

Aikataulu

Milloin suunnitelman pitää olla valmis, entä milloin tarvitset kalusteet? Kalustesuunnitelmat on hyvä tehdä ajoissa, remonttikohteessa suunnitelma kannattaa olla valmiina ennen remontin aloitusta. Suunnitelmat on järkevää näyttää jo ennen tilauksen tekemistä myös putki- ja sähkömiehelle, joilta voi tulla vielä hyviä vinkkejä suunnitelman laatimiseen.

Jos kyseessä on uudiskohde, voi kalustesuunnittelu olla viisasta tehdä ennen lopullisia sähkö- ja putkivetoja. Näin kalusteissa ei tarvitse tehdä kompromisseja jo valmiiksi vedettyjen putkien tai sähköjen vuoksi.

Huomioi toimitusaikamme – Ideal Keittiöiden Pro-malliston tuotteet ovat saatavilla hyvinkin nopeasti, mutta tilaustuotteiden toimitusaika voi venyä pidemmäksi (3–7 viikkoa, riippuen tuotteesta).

Tilaa uutiskirje

Varaa suunnitteluaika