Miten teen avokeittiöstä hyvännäköisen?

Idealin vinkkisarja jatkuu tällä kertaa avokeittiö-asioilla. Avokeittiö kuuluu moneen pieneen kaupunkikotiin, jossa se on sijoitettu heti eteisen yhteyteen tai muutaman askeleen päähän peremmällä asuntoon. Tällaisissa huoneistoissa keittiö on yhtä samaa tilaa olohuoneen tai koko asunnon kanssa, usein pätkä pitkää huoneiston seinämää.

Avomallissa keittiö pomppaa helposti silmään erillisenä kokonaisuutena. Moni toivoisi avokeittiön näyttävän ennemminkin saumattomalta osalta muuta sisustusta kuin perinteiseltä keittiöltä. Kun avokeittiö on pieni, sen tavanomaiset elementit antavat sille toisinaan myös hieman rauhattoman vaikutelman.

Seuraavassa kerromme, miten saat avokeittiösi yhdistymään levollisesti ja kauniisti muuhun kotiisi. Katso myös muutosta havainnollistavat ennen ja jälkeen -kuvat!


Hyvin suunniteltu avokeittiö sopii muuhun sisustukseen ja on yleisilmeeltään rauhallinen.

Rakenna rauhallinen ilme integroimalla kodinkoneet ja sulauttamalla sävyihin

Integrointi on tehokas keino karistaa keittiömäisyyttä ja luoda sille yhtenäisyyttä. Kun jääkaappi ja astianpesukone piilotetaan kaapinovien taakse, saadaan plussana helppoutta siivoukseen, sillä ovien taakse kätketyt koneet eivät kerää niin helposti rasvaa ja pölyä. Mikroaaltouunin voi puolestaan kätkeä kätevästi kaappiin. Samalla säästyy rahaa, sillä näin mikroa ei tarvitse sijoittaa kalusteeseen.

Tiesitkö, että liesituuletinkin on integroitavissa yläkaapin uumeniin? Integroidussa tuulettimessa ei ole kupua, joten se naamioituu huomaamattomaksi osaksi kaappeja. Lattialieden vaihtaminen liesitasoon on sekin hyvä tapa pehmentää perinteistä keittiötyyliä.


Liesituuletin on integroitu, ja yläkaappirivistö pysyy yhtenäisenä. Valkoinen kalusteuuni lisää harmoniaa, ja säilyttää myös alakaapit yhtenäisenä.

Ilmettä voi yhtenäistää myös valitsemalla kodinkoneet sävy sävyyn kaappien kanssa ja altaan yksi yhteen tason kanssa. Esimerkiksi musta allas mustaan tasoon upotettuna luo visuaalisesti enemmän tasotilaa ja kokonaisuus pysyy ehjempänä.

Lopputulokseen vaikuttavat pienetkin valinnat. Siksi keittiötä suunniteltaessa kannattaa pohtia pieniäkin yksityiskohtia, kuten esimerkiksi pistorasioiden väriä. Myös vetimillä voi olla suuri vaikutus lopputulokseen. Jos keittiöstä haluaa mahdollisimman yhteneväisen, voivetimet jättää kokonaan pois, mikä keventää keittiömäisyyttä.

Kaiken ei tarvitse olla esillä – piilota siis pienkoneet

Avokeittiössä vähemmän on enemmän. Kun tasoja on niukasti, on hyvä pohtia, mitä voidaan kätkeä kaappeihin, jotta kokonaisuudesta saadaan siisti.

Aamiaiskaappi on nerokas keino piilottaa esimerkiksi vedenkeitin, kahvinkeitin, leivänpaahdin ja muut tärkeät tarvikkeet, joita tarvitaan päivittäin. Me Idealilla pystymme valmistamaan vain 30 cm leveän pikku kaapin, joten mitoista aamiaiskaapin mahduttaminen ei ole kiinni. Lue lisää aamiaiskaapista , ja tutustu keittiön muihin tilaihmeisiin


Aamiaiskaapin taakse kätkeytyvät helposti päivittäin tarvittavat pienkoneet.

Pienkoneita voi tilasta riippuen säilyttää myös tavallisessa keittiökaapissa tai vetolaatikossa. Laatikko auki ja kone käymään! Pistokkeita on mahdollista asentaa kaappien sisälle, mikä sujuvoittaa laitteiden käyttöä.

Muunna ja mukauta kalusteita muuhun sisustukseen

Yhdenmukaisuutta keittiön ja muun kodin sisustukseen saadaan yhtenäistämällä kalusteita. Kiintokalusteiden ammattilaisina voimme valmistaa sinulle säilytyspenkin, tv-tason, avohyllyjä sekä muita huonekaluja, joissa toistuvat samat materiaalit ja sävyt kuin keittiössä.

Entä oletko ajatellut, että esimerkiksi jääkaappi voisi seisoa erillään kaappirivistöstä joko yksin tai kaksin toisten kalusteiden kanssa? Kun jääkaappi integroidaan, sen sijoitteluun saa vapautta. Pienet jääkaapit ja pakastimet toimivat myös kätevinä tasoina.


Erilliseltä seinustalta löytyvät jääkaappi, aamiaiskaappi sekä säilytystilaa. Tämä avokeittiö on suunniteltu viimeisen päälle yhtenäiseksi.

Avokeittiön läheisyydessä sijaitsevia eteisen komeroita on niin ikään mahdollista viilata vaihtamalla ovet ja/tai vetimet keittiön kaltaisiksi. Hassumpi idea ei ole jatkaa samoilla materiaaleilla esimerkiksi kylpyhuoneen puolelle, miksipä ei makuuhuoneeseenkin, jolloin yhtenäinen linja jatkuu kautta kodin.

Komeroiden sisusteita voidaan lisäksi tuunata! Voimme valjastaa osan komerosta säilytykseen asentamalla näppäriä vetolaatikoita keittiötarvikkeille.


Vetolaatikot helpottavat tavaroiden löytämistä ja sujuvoittavat käyttöä.

Mieti näkymien mahdollisuuksia

Onko avokeittiössäsi saareke? Hyödynnä sen sisäpuoli kodinkoneiden kätkemisessä, niin keittiöön kuuluvat elementit eivät osu saman tien silmään.

Se mikä keittiöstä kannattaa myös fiksata piiloon, on yläkaappien ja katon välinen tila. Joissakin keittiöissä kaapit eivät ylety aivan kattoon saakka, mikä rikkoo yhtenäisyyttä. Tämä pulma paikataan peittämällä tila levyllä tai uusilla ylös asti ulottuvilla kaapeilla.

Tällaisia näkymiä on hyvä miettiä muiltakin osin; minkä asioiden keittiöstä haluaa avautuvan ensimmäisenä katseelle ja mikä on vasta hieman tarkemman tarkastelun takana. Toki keittiöön voi valita muualla sisustuksessa toistuvan tehostevärin ja huomiota herättäviä elementtejä. Näin keittiöstä saadaan kodin tyyliä jatkava katseenvangitsija, joka säväyttää saman tien kun asuntoon astuu.


Tässä keittiössä on käytetty mustaa tehostevärinä, ja se toistuu hanassa, vetimissä ja jopa sisustuksessa. Keittiöön on valittu mustat kodinkoneet ja ne näkyvät tarkoituksella saarekkeen yli.


Tässä keittiössä on haettu mahdollisimman yhtenäistä tyyliä. Uuni ja mikro eivät avaudu katseelle ensimmäisenä. Myös vetimien puute korostaa yhtenäisyyttä.

Avokeittiö ennen ja jälkeen Idealin ideoin

 

​​​​​​​
Alkuperäisessä keittiössä on iso avonaulakko, kodinkoneet on jätetty näkyville ja yläkaappirivistö polveilee eri koroissa. Perinteinen välitilalaatta luo myös tyypillistä keittiömäisyyttä.


Avokeittiö voi näyttää kuvan mukaiselta kokonaisuudelta, kun me Idealilla olemme parannelleet sen pintoja ja käyttöominaisuuksia!

Uudistetussa keittiössä eteisosan kaappien takaa löytyy kavennettu naulakko, ja osaan komerosta on tehty aamiaiskaappi, johon on sijoitettu mikro. Kaikki kodinkoneet on integroitu, kaapit asennettu katonrajaan saakka ja ilmavuutta lisätty tavallista korkeammalla välitilalla. Tasoiksi ja välitilaksi on valittu sama materiaali, ja tyylikkyyttä tuotu ylellisillä yksityiskohdilla, kuten messingin värisellä hanalla sekä nuppivetimillä.

Tule ilmaiseen suunnitteluun

Teemme sinulle maksutta toimivan, tyylikkään avokeittiösuunnitelman. Ennen suunnitteluun saapumista tuumaile ainakin seuraavia seikkoja, jotta saamme suunnitelman pohjalle mahdollisimman hyvät eväät.

Pohdi, haluatko avokeittiöstäsi simppelisti vain paremman näköisen. Jos haluat keittiön sointuvan myös muuhun kodin sisustukseen, ota kuva sisustuksesta. Mutustele myös, tarvitsetko tyypillisiä kodinkoneita, kuten isoa jääkaappipakastinta tai lattialiettä, entä mitkä pienkoneet voisi sijoitella pois näkyviltä. Mieti lisäksi, mikä keittiössäsi nyt jo toimii, mikä taas ei.

Jos keittiösi kuviot eivät ole sinulle vielä selvät, ei huolta, ammattilaisemme osaavat kysyä kaiken tarvittavan elämäsi näköistä avokeittiötä varten!

Varaa ilmainen suunnittelu lähimpään myymälääsi

Tilaa uutiskirje

Varaa suunnitteluaika