Pienen keittiön tilaihmeet Idealin tapaan

Pieni keittiö sopii varsin monen elämään ja arkeen. Joskus kuitenkin laskutilaa saattaa tuntua olevan liian vähän, ja laatikoita sekä kaappitilaa kaipaisi enemmän.

Jos voit vaikuttaa minikeittiösi valintoihin, tee se Idealin ideoilla. Seuraavassa esittelemme keinoja, joilla pikku keittiöstä saadaan kaikki irti fiksusti ja tehokkaasti. Samalla ne tuulettavat käsityksiä tyypillisestä keittiöstä – toivottavasti myös sinun ajatuksiasi!

Yhdistetään kodinkoneita, luovutaan laitteista ja minimoidaan mitat

Pieneen keittiöön luodaan lisää tilaa, kun kodinkoneet ja pienkoneet on skaalattu sentteihin ja asukkaan tarpeisiin sopiviksi. Näin on tehty kuvassa esiintyvässä 260 cm mittaisessa kalustekokonaisuudessa.

Tässä keittiössä on uunin ja mikron kätevä uunimikroyhdistelmä, joka ajaa molempien asian. 2-paikkainen induktiokeittolevy korvaa taas tyypillisen nelilevyisen lieden – sillä moniko laittaa ruokaa useinkaan neljällä levyllä yhtaikaa? Molemmat ovat ihanteellisia ei niin vaativalle kotikokille! 

Tiesitkö, että induktiolevyllä vesi kiehahtaa yhtä nopeasti kuin vedenkeittimessä? Voit siis luopua keittimestä, jolloin laskutilaa vapautuu lisää ja kokonaisuus hengittää ilmavammin.

Hyvä idea on myös kodinkoneiden integrointi. Pieneen keittiöön helposti syntyvä kaoottinen vaikutelma rauhoittuu, kun kaappien taakse kätketään 45 cm leveä astianpesukone, jääkaappipakastin ja liesituuletin. 

Mitä muita vinkkejä meillä on? Pienempi jääkaappi, kapea tiskiallas ja jätelajittelukaappi. Otetaan siis rohkeasti pois niistä, joista mittoja voi nipistää!

Säilytyksessä yksi on enemmän kuin kaksi

Mitä enemmän laatikostoja ja kaappeja, sitä enemmän säilytystilaa, eikö niin? Ei aivan. Todellisuudessa yksi isompi laatikosto vapauttaa lisää tilaa, kun rakenteiden väliseiniä ei tarvita. 

Tällaisessa laatikostossa myös säilytysmahdollisuudet laajenevat. Yhteen isoon laatikkoon saadaan säilöön monenlaista tarviketta astioista kuivatuotteisiin hyödyntäen sisäpuolelle asennettavia mekanismeja. Kuvassa on käytetty 15 cm leveitä mekanismeja, jotka pitävät hyvässä järjestyksessä esimerkiksi pyyhkeet ja kapeat purkit. 

Fiksun säilytyksen rinnalla kyseiset ratkaisut joustavat elämän mukana. Jos tilanteet muuttuvat, on kaappeja ja laatikostoja helpompi muuntaa ajan matkassa.

Olohuoneen puolelle ja katon korkeuksiin

Jos lattiatila loppuu keittiöstä kesken, voi pystysuunta tarjota lisämahdollisuuksia säilytykseen. Kuvassa seinäkaappien päälle on asennettu syvät komerot, joihin saadaan näppärästi sellaiset astiat ja muut tarvikkeet, joille on harvemmin tarvetta. 

Mieti myös näitä. Kaikkea ei ole mahdollista saada pieneen keittiöön. Haluatko maksimoida säilytystilat vai ruoanlaitossa tarvittavat työtasot – kumpi sinulle on tärkeämpää, miten keittiötä arjessasi ylipäätään käytät?

Esimerkiksi olohuoneesta voidaan valjastaa lisätilaa keittiötarvikkeille. Voimme valmistaa esimerkiksi kapean vitriinin, johon ladot kauniisti vaikkapa lempikuppisi, istuimena toimivan säilytyspenkin tai muun säilytyskalusteen, joka sopii kotisi muuhun sisustukseen. 

Miniaamiaiskaappi piilottaa pienkoneet ja säästää laskutilaa

Aamiaiskaappi on kätevä paikka piilottaa kahvin- ja vedenkeitin, leivänpaahdin, kupit sekä muut tarpeet, jotka on tärkeää saada hetkessä kätköstä käyttöön ja päinvastoin. 

Aamiaiskaapilla keittiön yleisilme pysyy siistinä, ja samalla vapautuu lasku- ja työskentelytilaa. Kuvan mukaiseen keittiöön on laadittu vain näppärät 40 cm leveä aamiaiskaappi!

Idealin ihmeitä kodin muissa tiloissa

Ideal on täydellinen pienten kotien kalustaja. Kalusteillamme rakennetaan uniikkeja ratkaisuja tiloihin, joissa neliöitä on niukasti, mutta tarvetta säilytykselle ja järjestykselle sitäkin enemmän. Mitoituksemme on todella laaja sopien eri leveys-, korkeus- ja syvyystarpeisiin.

Valmistamme esimerkiksi vaatekaapistoja liukuovilla, joiden avaaminen ei vaadi tilaa. Kaappien sisälle saadaan asennettua tankoja, koreja, hyllyjä, kenkä- ja housutelineitä sekä muita mekanismeja, jotka laittavat vaatekasat ojennukseen.

Toteutamme myös säilytyspenkit eteiseen, pukuhuoneeseen, kodinhoitohuoneeseen ja lastenhuoneeseen. Samoin vitriinit, lipastot ja kaikki muut säilytyskalusteet kuuluvat tuotteisiimme. Tyyli räätälöidään kotisi muuhun sisustukseen tai tehdään persoonalliseksi, kaikesta erottuvaksi katseenvangitsijaksi, jos toiveesi niin kuuluu.

Freesaa ajatuksesi kalusteista. Idealin kalusteita voi käyttää hyvin monipuolisesti tilassa kuin tilassa. Tiukkoja raameja ei ole. 

Anna suunnittelijoidemme ehdottaa sinulle ratkaisuja, voit yllättyä ja löytää uusia, nokkelia mahdollisuuksia kotisi kalustamiseen. Meillä Idealilla ajatellaan aina luovasti! 

Tilaa uutiskirje

Varaa suunnitteluaika