Väriä keittiöön

Keittiön tulisi olla käyttäjälleen mieleinen. Hyvä keino tuoda persoonaa näkyviin on käyttää värejä. Tässä blogissa kerromme vinkkejä siihen, miten värit voi ottaa huomioon keittiösuunnittelussa.

Värien käyttö 

– Jos on hyvin varma omasta maustaan ja tietää, mistä tykkää, niin silloin voi tuoda väriä keittiökalusteisiin. Ideal Keittiöiden valikoimasta löytyy esimerkiksi keittiökalusteovia tuhansissa värivaihtoehdoissa, Ideal Keittiöiden pääsuunnittelija Hanna Knuuti kertoo.

Ideal-keittiön saa tuhansissa värivaihtoehdoissa.

Jos on vaihtelunhaluisempi, ei välttämättä kannata satsata värikkäisiin kiinteisiin kalusteisiin. Silloin voi valita vähän neutraalimman värimaailman kiinteisiin kalusteisiin ja luoda keittiöön värejä muilla keinoin, esimerkiksi seinäpintoja maalaamalla tai tapetoimalla, sillä niitä on paljon helpompi uudistaa.

– Kolmas keino tuoda väriä on sisällyttää pienempiä värikkäitä asioita ja somisteita keittiöön, Knuuti sanoo.

Keltaiset elementit tuovat keittiön väriä ja toimivat katseenvangitsijoina.
 

Kaikkien näiden väliltä voi ajatella jonkun pienemmän osion tekemistä värikkäämmin. Esimerkiksi keittiön välitilaan voi ottaa jotakin väriä tai tehostetta.

Välitilan väreillä voi muokata keittiön ilmettä.

Suomalaiset ovat keittiöiden osalta suhteellisen varovaisia värien käyttäjiä. Asiakkaat etsivät tietyllä tapaa varmaa ratkaisua – suomalainen maku on skandinaavinen ja neutraali. Vuosi vuodelta rohkeutta löytyy kuitenkin entistä enemmän.

– Osa asukkaista ajattelee myös tulevaa asukasta, jolloin tehdään maltillisempia uudistuksia värien suhteen.

Ei dramaattista

Tällä hetkellä suosituimmissa värisävyissä korostuvat ei dramaattiset -värit. Beigen ja greygen eri sävyt ovat tulleet kestosuosikki valkoisen rinnalle. Myös erilaiset puunsävyt, kuten pähkinä ovat pinnalla. Ja yksi suosikki on musta pienissä yksityiskohdissa ikään kuin ryhdittämässä vaaleata ja neutraalia kokonaisuutta.

– Jonkun verran myös eri sävyiset vihreät ovat suosiossa.

Asiakkaan neutraalin värinen keittiö on ajaton ja sopii monen tyylimakuun.

Persoonallisuus ja yksilöllisyys on nouseva trendi.

– Juuri se, että keittiö tehdään itselle eikä kenellekään muulle. Siellä voi olla hyvinkin rohkeita värivalintoja, Knuuti sanoo.

Yksi tapa tuoda väreillä piristystä keittiöön ovat vaikkapa vetimiin, altaisiin ja hanoihin satsaaminen. Esimerkiksi altaita ja hanoja löytyy metallin eri sävyissä, kuten messinkisinä, kuparisina, ruskean sävyissä tai jopa ihan valkoisena.

– Niillä saa vähän eloa keittiöön, vaikka muuten kokonaisuus ja suuret linjat olisivat neutraaleja.

Yksityiskohdilla voi nostattaa keittiön ilmettä.

Myös kodinkoneiden värivalinnalla voi vaikuttaa keittiön tyyliin ja värimaailmaan. Yleisimmät kodinkoneiden värit ovat valkoinen, teräs ja musta.

– Näiden kolmen vaihtoehdon välillä saa aika erinäköisen kokonaisuuden. Jos keittiö olisi valkoinen ja siellä on esimerkiksi mustat kodinkoneet, tulee kontrastia ihan eri tavalla. Lisäksi keittiön valaistuksella saa korostettua tiettyjä elementtejä ja värejä, Knuuti lisää.

Mustat kodinkoneet ja yhteensopivat nupit tuovat kontrastia keittiöön.

Näppärä tapa havainnollistaa ja visualisoida uutta keittiötä on varata aika Ideal Keittiöiden keittiösuunnitteluun.

– Suunnitteluohjelmassa nähdään 3D-kuva keittiöstä ja voidaan katsoa, miltä keittiö näyttäisi eri väreillä.

Tilaa uutiskirje

Varaa suunnitteluaika