Keittiöremontin matka unelmista arkeen

Jokainen koti kätkee sisäänsä tarinoita, ja keittiöremontti on yksi niistä hetkistä, jossa perheen unelmat ja arki kohtaavat. Tässä blogipostauksessa sukellamme syvemmälle asiakkaamme Salla Arosen keittiöremontin vaiheisiin, alkaen suunnittelun ensiaskelista aina toteutuksen viimeistelyyn saakka.

Keittiöremontti voidaan jakaa neljään vaiheeseen:

  1. Tarpeen havaitsemiselle
  2. Suunnittelu
  3. Toimittajan valinta
  4. Toimitus ja asennus

Jatka lukemista oppiaksesi, mitä kukin kohta pitää sisällään! Voit myös halutessasi suoraan klikata itsesi haluamaasi kohtaan.

Tarve uudistukselle

Salla Arosen perheen tarina alkaa uudesta alusta, kun he hankkivat alkuvuonna 2023 remonttia vaativan 50-luvun puurivitalon. Arosen kokemattomuus keittiöremonttien saralla toi mukanaan luonnollista epävarmuutta ja kysymyksiä, erityisesti remontin kustannuksista: ”Hinnoista ei ollut mitään käsitystä. Kun kyselin tuttavilta, mitä keittiöt maksavat, hintahaitari oli suuri”, Aronen muistelee. On kuitenkin ensiarvoisen tärkeää harkita budjettia etukäteen, jotta suunnittelija pystyy tarjoamaan sopivia ratkaisuja ja tuotteita. Ei kuitenkaan huolta, vaikka tarkasti ei budjettia osaisikaan miettiä, sillä suunnittelijamme osaavat auttaa sopivan hintahaitarin löytämisessä.

Jos myös sinua mietityttää keittiön hinta, voit lukea blogipostauksemme aiheeseen liittyen.

Vanha 50-luvun keittiö oli remontin tarpeessa.

Suunnittelutapaamiset

Matka unelmien keittiöön alkoi suunnittelutapaamisella Tampereella, jossa Aronen perheineen kohtasi keittiösuunnittelija Elina Mersalon. Aronen valmistautui suunnittelutapaamiseen pyytämällä puolisoaan Jan Dirkseniä piirtämään tilan pohjakuvat ja yhdessä he myös loivat vision tulevasta keittiöstään: "Halusimme, että keittiömme heijastaa 50-luvun puurivitalon henkeä, minkä vuoksi päädyimme vaaleanpunaiseen värimaailmaan," Aronen kertoo.

Hempeän vaaleanpunainen värimaailma sopii kodin tyyliin ja mukaili talon alkuperäistä keittiötä.

Mersalo ja Aronen saivat muutamalla suunnittelutapaamisella keittiöstä mieluisen. Mersalon mukaan prosessissa oli haastaviakin päätöksiä, kuten jääkaapin sijoitus. Tehtävä oli monimutkainen tilan rajoitteiden vuoksi. ”Keskustelua herättivät myös kodinkoneiden mahdollinen integrointi, mutta lopulta valitsimme vapaasti sijoitettavat laitteet niiden käytännöllisyyden vuoksi,” hän selittää. Esimerkiksi vapaasti seisovan jääkaappipakastimen tilavuus on useita kymmeniä litroja enemmän ja perheasunnossa jääkaapin koolla on merkitystä. ”Aika usein estetiikka ja käytännöllisyys joutuvat puntariin varsinkin tällaisissa avokeittiöissä”, Mersalo kommentoi.

  

Keskellä tilaa seisova LVI-tekniikka toi haasteita suunnitteluun.

Toimittajan valinta

Arosen perhe, kuten myös suuri osa keittiönostajista, vierailivat monessa eri keittiöliikkeessä ennen lopullista valintaansa. Puntarissa olivat budjetin lisäksi estetiikka ja toiminnallisuus: ”Käytiin läpi useita keittiöfirmoja. Osa kariutui hintaan, suurin osa valikoimaan. Vaaleanpunaista kaapin väriä haettiin ja sitä ei ollut tarjolla kaikilla.” Arosen perheelle tärkeää on myös kierrätys ja yksi keittiötoimittaja olikin kariutunut pelkästään jätelaatikostojen valikoiman suppeuden takia. Lopulta kahdesta jäljelle jääneestä firmasta Arosen mielestä Idealilla oli väri kohdillaan ja sopivampi hinta.

Lue lisää jätelaatikostoista blogipostauksestamme.

Kurkkaa tuotevalikoimamme.

Toimitus ja asennus

Suunnittelutapaamisen jälkeen Mersalo teki Arosen perheelle tarjouksen ja he päättivät valita meidät toimittajakseen. Keittiö laitettiin tilaukseen ja Arosen perhe pääsi odottelemaan uutta keittiötään. ”Me jouduimme kahdesti toimitusta muun kodin remontin takia viivästyttämään. Toimitus kuitenkin sujui hyvin ja kaikki tuli kerralla ja osat löytyivät.” Aronen kommentoi.

Idealilta voit valita toimituksen ajankohdan silloin, kun se sinulle parhaiten sopii. Toimitusaikamme vaihtelevat aina saman päivän noudoista muutamiin viikkoihin – riippuen siitä, mitä materiaaleja ja tuotteita keittiöön on haluttu valita.

Toimitus saapui sovittuna ajankohtana, ja asennus voi vihdoin alkaa!

Keittiön kalusteiden saavuttua perhe oli valmis siirtymään asennusvaiheeseen. Koko kodin remontti oli ollut pitkä prosessi ja keittiön asennuksen kohdalla he päätyivät osittain hyödyntämään ammattiapua ”Seinät olivatkin niin vinossa, että ihan kiva kun joku muu teki ne työt. Muuten tehtiin itse.” Idealilta voit tilata toimituksesi joko osina, kasattuna tai asennettuna – eli juuri niin kuin sinulle parhaiten sopii. Rungoissamme käytämme Click-mekanismia, joka helpottaa kokoamista. Clickissä on lattialaminaateista tuttu liitos, jonka avulla kaappien osat vain painetaan yhteen ja tukeva rakenne on valmis. Runkojen kasaamiseen ei siis tarvitse ruuveja tai liimoja, saati työkaluja.

Lue lisää Click-kasauksesta.

Asennusvaiheessa keittiö alkaa pikkuhiljaa valmistua.

Arki keittiöremontin jälkeen

Pian remontin valmistuttua perhe pääsi asustelemaan uuteen kotiinsa. Kodin valmistuttua Arosen oli aika avata ovet ja kutsua Mersalo tupaantuliaisiin, jotta hänkin pääsisi ihailemaan valmista tulosta. Mersalo oli vaikuttunut siitä, miten perhe oli onnistunut säilyttämään 50-luvun ilmeen kauttaaltaan kodissaan ja miten uusi keittiö sopi koko kodin tyyliin kuin nenä päähän. Arosen perhekin oli tyytyväinen niin uuteen keittiöönsä kuin kotiinsakin. Tärkeimmät tarvikkeet löysivät nopeasti paikkansa uusissa kaapeissa ja kodinkoneet palvelivat perhettä erinomaisesti. Vaikka tarkkaa budjettia ei alun perin asetettukaan, Aronen koki heidän pysyneen taloudellisten raamien sisällä.

  

   

Lopputulos!

Loppusanat

Salla Arosen perheen keittiöremontti on esimerkki siitä, miten unelmat uudesta kodista toteutuvat suunnitteluvaiheen haasteiden kautta aina käytännön toteutukseen asti. Jokainen vaihe tässä prosessissa on osa kokonaisuutta, jossa perheen toiveet, budjetti ja asunnon ominaisuudet punotaan yhteen – synnyttäen lopputulokseksi uuden, toimivan ja viihtyisän keittiön.

Tärkeänä apuna keittiöremontissa oli suunnittelijamme Elina Mersalo, joka osasi auttaa kiperissä tilanteissa ja ehdottaa erilaisia ratkaisuja. Me Idealilla ymmärrämme kodin ja erityisesti keittiön remontoinnin laajuuden ja haasteet. Siksi haluamme olla asiakkaidemme tukena ja tehdä remonttiprojektista mahdollisimman sujuvan. Idealilla keskitymmekin erityisesti siihen, että suunnittelijamme ovat asiakkaiden tukena koko remontin ajan – aina alkumetreiltä suunnittelusta käyttöönottoon ja jopa sen jälkeen. Olemme sitoutuneet tarjoamaan parasta mahdollista palvelua ja tukemaan asiakkaitamme heidän remonttihaaveidensa toteuttamisessa.

Jos inspiroiduit remontoimaan tai päivittämään myös omaa keittiötäsi, ota yhteyttä lähimpään myymälääsi tai varaa suunnitteluaika.

   

Ennen ja jälkeen

Suuret kiitokset Salla Aroselle perheineen siitä, että annoitte meille mahdollisuuden olla mukana toteuttamassa upeaa remonttianne! Suuret kiitokset myös siitä, että saimme luvan kirjoittaa blogipostauksen teidän remontistanne. On ollut ilo ja kunnia päästä jakamaan tarinaanne ja inspiroimaan muita samanlaisen matkan toteuttamisessa <3.

Tilaa uutiskirje

Varaa suunnitteluaika