Jätevaunusta kaveri ketterään kierrätykseen

Keittiöpuuhissa ja muussa arjen juoksussa syntyy monenlaista roskiin päätyvää ruoantähteistä muoviin, tölkkeihin, lasiin ja pahviin. Eritoten pikku keittiöissä jätteet tulee helposti heitettyä samaan paikkaan, sillä jäteastioita voi lähtökohtaisesti olla vain muutama eikä lisäastioille löydy tilaa.

Lajittelu onkin monelle “välinelaji”, jota kartetaan puitteiden puutteessa. Kierrätykseen saa kuitenkin uusia kierroksia, kun käyttöön otetaan moderni jätevaunu! Idealin tarjonnassa olevat jätevaunut ovat moneen muuntuvia lajittelujärjestelmiä, joiden avulla niukkojenkin neliöiden kodeissa kierrätys onnistuu mahdollisimman tehokkaasti.

Lue ohesta muutama vinkkimme siihen, miten lajittelun saa luistamaan jätevaunun kanssa. Samalla arki sujuvoituu ja ympäristökin kiittää!

Keittiön suunnitteluvaiheessa on tärkeää miettiä monenlaisia asioita. Jätteiden lajittelu ja kierrätys ei ole poikkeus!

Näin lajittelusta tehdään mutkatonta Select II -jätejärjestelmän avulla

Omat astiat kaikille jätteille

Jätevaunun voi varustella useilla erikokoisilla sangoilla ja roska-astioilla sen mukaan, kuinka paljon keittiö antaa niille myöten ja missä määrin taloudessa jätettä syntyy. Kaikille jäteryhmille on kuitenkin mahdollista järjestää omat astiansa. Pienikään allaskaappi ei ole este jätevaunun ja siten lajittelun toteutukselle.

Sankojen oikea määrä ja koko helpottaa arjessa kierrättämistä. Kuva: Lapetek

Helppoa käyttöä

Lapetekin vaunuissa jätesangot pysyvät hyvin paikoillaan ja niitä on vaivatonta käsitellä tyhjennyksen sekä pesun yhteydessä. Sankojen kaltevat reunat ohjaavat roskia suoraan astiaan, ja reunat on helppo pitää puhtaina. Tukevat kahvat varmistavat, että roskapussit eivät valu ikävästi laidoilta. Erikoisklipsien avulla erikokoiset roskapussit saadaan nekin pysymään aloillaan.

Siistiä yleisilmettä

Keittiön alakaappiin sijoitettu jätevaunu siistii keittiön ilmettä. Lajittelua varten sankoja ei tarvitse sovitella sinne tänne näkyville tai ahtaa irrallisia sankoja allaskaappiin. Mitoiltaan täydellisesti kaappiin sopiva jätevaunu pitää roskasangot paikoillaan ja jätteet järjestyksessä. Jätevaunun päällä olevalla metallitasolla on kätevä säilyttää roskapusseja ja muita pieniä tavaroita. Vaunun yhteyteen saa myös liukumekanismilla toimivan laatikon, jossa tiskiharja, rätit, pesuaineet ja muut keittiötarvikkeet pysyvät järjestyksessä ja poissa silmistä.

Jätemekanismista on moneen! Yläkorissa keittiötarvikkeet pysyvät kätevästi järjestyksessä. Kuva: Lapetek

Harmittomasti hajuja ja vähemmän sotkua

Biojäteastiaan kerättävät ruoantähteet aiheuttavat minimaalisesti hajuja, kun astian varustelee suodattimella ja kannella. Jäteastiat on tehty myös helposti puhdistettaviksi. Kun roskiskaappiin asennetaan vielä jalkavedin, kokkailu- ja muut sotkut eivät päädy käsistä kaapinoveen, jolloin siivoustarve vähenee.

Kansi vähentää roskiskaapin hajua. Kuva: Lapetek

Ideal kannustaa kestäviin keittiöunelmiin

Tällaiset unelmat ovat asiakkaillemme taloudellisia ja ekologisia. Keittiön laatuun ja omaan elämään sopiviin toiminnallisuuksiin on fiksua panostaa, jolloin keittiöstä saadaan mahdollisimman pitkäikäinen.

Sama pätee lajittelujärjestelmään. Sille kannattaa antaa ajatusta, koska laadukas, tukeva jätemekanismi helpottaa jätteiden keräystä ja tekee siitä mukavaa. Lajittelulla on merkittävä rooli myös monelle tärkeässä luonnon voinnin vaalimisessa.

Meiltä Idealilta saat muun muassa Select II -jätejärjestelmän, joka on palkittu arvokkaalla iF Design award -palkinnolla. Vaunut mukautuvat kaikkiin koteihin isoista perheistä yhden hengen talouksiin. Voit tutustua jätejärjestelmään ja sen ominaisuuksiin halutessasi lisää Lapetekin sivuilla!

​​​​​​​

Jätteiden lajittelu ja kierrätys on tärkeä osa keittiötä. Me Idealilla haluamme kannustaa kaikkia kestäviin ja toimiviin valintoihin, jotka säästävät luontoa ja helpottavat arkea. Kuva: Lapetek

Tule ilmaiseen suunnitteluun

Jätevaunu on järkevää suunnitella osaksi uutta keittiötä jo heti alkuvaiheessa, mutta vaunujärjestelmän rakenne mahdollistaa sen asennuksen sekä muutokset myös jälkikäteen.

Olet lämpimästi tervetullut Idealin ilmaiseen suunnitteluun, kun uusi keittiö on haaveissa tai haluat tietää lisää jätevaunujen mahdollisuuksista nykyisessä keittiössäsi.

Varaa suunnitteluaika lähimpään myymälääsi. 

 

Tilaa uutiskirje

Varaa suunnitteluaika