Keittiöremontin hinta ja 9 säästövinkkiä

Mitä keittiöremontti maksaa?

Siinäpä hyvä kysymys. Heti alkuun varoitus, että tästä kirjoituksesta et tule vastausta löytämään, sillä keittiöremontin hinta on pitkälti remontoijan itsensä päätettävissä. Keittiöremontin hintaan vaikuttaa todella moni asia ja samaan aikaan remontoijalla on mahdollisuus tehdä lukuisia valintoja ja päätöksiä, jotka joko nostavat tai laskevat remontin kokonaishintaa. Keittiöremonttiin saa upotettua vaikka pienen omaisuuden, mutta kohtuullisellakin panostuksella saa suuren muutoksen aikaan. Kannattaa myös hyödyntää keittiöremontin säästövinkit, jotka kokosimme tämän blogiartikkelin loppuun.

Keittiöremontin laajuus vaikuttaa keittiöremontin hintaan

Keittiöremontin voi toteuttaa pienen mittakaavan kasvojen kohotuksena tai skaalaltaan megalomaanisena täysremppana. Keittiöremontin laajuus antaa tärkeimmät suuntaviivat, joiden piirtämiin raameihin remonttibudjettia aletaan sovittaa.

Kukapa meistä ei olisi joskus istunut katsomaan televisiosta erilaisia remonttiohjelmia? Eräässä kanadalaisessa ohjelmassa talon omistaja antaa suunnittelijalle budjetin ja vapaat kädet sen käyttämiseen. Katsoja voi olla varma, että muutos tulee olemaan juuri niin mittava, mihin budjetti riittää, eikä se useinkaan edes riitä. Näissä ohjelmissa on tyypillistä, että väliseiniä kaadetaan, huoneet vaihtavat paikkaa, ulkoseiniin puhkotaan uusia ikkunoita, putkistot ja johdot joudutaan vetämään uudelleen ja niin edelleen. Lopputulos on huikea ja talon omistaja ei ole tunnistaa taloa enää omaksi kodikseen, kun remontti viimein on valmis.

Laajan keittiöremontin hinta

Jos tarpeesi ja toiveesi edellyttävät kaikenkattavaa keittiöremonttia ja budjettia löytyy, niin anna mennä ja laita keittiösi kokonaisuudessaan uuteen uskoon. Kun keittiöremontti tehdään katosta lattiaan, varaudu siihen, että remontin hintalappu on todennäköisesti viisinumeroinen. Tyypillisesti totaalisten keittiöremonttien hinnat liikkuvat noin 12 000 – 30 000 euron välillä, riippuen monesta seikasta.

Tavanomainen hinta keittiöremontille

Tavallisempi ja hieman maltillisempi keittiöremontti pitää yleensä sisällään uudet kaapistot ja työtasot, ehkä uusia kodinkoneita, päivitetyt välitilapinnat, mahdollisesti uuden altaan ja hanan. Jos uusi keittiö toteutetaan olemassa olevan pohjapiirustuksen mukaan eikä rakenteellisia muutoksia tehdä, keittiöremontin hintahaitari on 4 000 – 20 000 euron välillä.

Pienen keittiöremontin hinta

Pienen mittakaavan keittiöremontti voi olla esimerkiksi keittiön kaapin ovien vaihto. Jopa pelkkien vetimien vaihdolla keittiön ilme muuttuu. Pienimuotoiseen keittiöremonttiin kannattaa varata rahaa arviolta 200 – 2 000 euroa.

Keittiösuunnittelu ei maksa mitään, mutta sillä voi säästää pitkän pennin

Hyvällä ja fiksulla suunnittelulla voit säästää selvää rahaa. Suunnittelussa lähtökohtana on aina käytettävissä oleva tila sekä keittiön käyttäjien tarpeet ja toiveet. Ideal Keittiöiden ammattitaitoinen suunnittelija on apunasi koko matkan ajan ja ammattilaisen avulla on helppo välttyä suurimmilta suunnittelun sudenkuopilta. Uusi keittiö on ulkonäöltään ja toiminnallisuuksiltaan juuri sellainen kuin on ollut tarkoituskin.

Keittiöremontin hinnassa tai toimivuudessa ei tule yllätyksiä, kun antaa ammattilaisen tehdä suunnittelutyön.

Monesti ensimmäistä keittiötään remontoiva tai rakentava ei tule ottaneeksi aivan kaikkea huomioon. Unohdus tai tietämättömyys voi pahimmillaan käydä kukkarolle kalliiksi, jos keittiön toimintoja joutuu kesken remontin tai vielä jälkikäteen korjailemaan. Ammattilainen osaa esimerkiksi varmistaa, että kaikki mekanismit mahtuvat toimimaan niin kuin niiden kuuluukin ja että keittiön materiaalit ovat juuri omaan elämään sopivat. Ammattilainen osaa katsoa keittiötä kokonaisuutena, mutta kiinnittää huomiota myös tärkeisiin yksityiskohtiin.

Ideal Keittiöiden suunnittelupalvelu ei maksa mitään ja saat vuosien kokemuksen sekä tieto-taidon käyttöösi.

Keittiöremontin hinta – vaikuta valinnoilla

Kun keittiöremontin laajuus on selvillä, on aika tehdä lisää valintoja ja päätöksiä, jotka vaikuttavat keittiöremontin lopulliseen hintaan. Tässä kohtaa on kyse omista tarpeista ja toiveista. Kannattaa panostaa siihen, mikä itselle on olennaista ja toisaalla tinkiä siitä, mikä ei ole niin kovin tärkeää.

Melkeinpä täsmälleen identtisen näköiset keittiöt voivat olla hinnaltaan hyvinkin erilaiset. Vaikka päällisin puolin kaksi keittiötä olisivat melkein samanlaiset, voivat esimerkiksi kaappien sisällä olevat mekanismit vaikuttaa huomattavastikin keittiöremontin hintaan. Siihen vaikuttavat myös keittiöön valitut materiaalit, kuten kaapin ovet ja keittiötasot. Kodinkoneilla on tunnetusti laaja hintahaitari ja niitä valitessa kannattaakin tehdä päätöksiä omien tarpeiden mukaan. Jos et ole intohimoinen ruuanlaittaja, tarvitsetko tosiaan kaikilla herkuilla varustellun lieden ja uunin?

Keittiöremontin hintaesimerkkejä

Tässä muutama hintaesimerkki ja vertailu:

Peruskaapit tavallisilla hyllyillä vs. kaapit erilaisilla mekanismeilla.

Esimerkiksi 60 cm alakaappi yhdellä hyllyllä maksaa noin 80 euroa ja kolmella laatikolla noin 240 euroa. Kulmakaappi hyllyllä maksaa noin 130 euroa ja slide out -mekanismilla suurin piirtein 560 euroa.

Kaapinovet: edulliset ovet vs. kalliit ovet.

Kalleimman ja halvimman oven hintaero voi olla yli seitsenkertainen. Ovien osuus on tavallisesti noin 20 – 50 % koko keittiön hinnasta.

Keittiötasot: edulliset tasot vs. hintavat tasot.

Työtason hinta alkaa muodostua siitä, montako neliömetriä tasoa keittiöön tarvitaan. Materiaalin lisäksi myös tason paksuus, reunat ja työtason muoto vaikuttavat hintaan. Laminaattitasot ovat edullisimpia ja kalleimmat työtasot ovat graniittia ja kvartsia. Keittiötason materiaaleista löydät lisätietoa täältä.

Kodinkoneet: perusmallit vs. high end -koneet.

Edullisen kodinkonepaketin (uuni, induktiotaso, jääkaappi/pakastin ja astianpesukone) voi saada alle 2 000 euron. Kalleimmat kodinkonepaketit maksavat yli 5 000 euroa tai enemmänkin, jos haluaa ihan tosissaan hifistellä. Kodinkonehankinnoissa kannattaa huomioida myös sähkönkulutus, sillä se vaikuttaa useita vuosia ostoksen jälkeenkin.

Muut keittiön yksityiskohdat, kuten valaisimet, altaat ja hanat.

Altaiden hinnat vaihtelevat 100 euron ja yli 1 000 euron välillä, hanat noin 200 euron ja 700 euron välillä, valaisinratkaisut pyörivät tyypillisesti noin 200 ja 1 000 euron välillä.

Työn osuus keittiöremontin hinnassa

Keittiöremontissa tarvitaan useimmiten ammattilaisten työpanosta muuhunkin kuin keittiön suunnitteluun. Vanhan keittiön purkaminen, sähkötyöt, lvi-asennukset ja uuden keittiön asentaminen ovat kaikki sellaisia töitä, joissa tarvitaan erityisosaamista.

Mikäli itsellä on kokemusta remonttitöistä, voi omaa aikaa uhraamalla säästää kuluissa jonkin verran. Omassa lähipiirissä voi olla myös remonttitaitoisia sukulaisia ja ystäviä, joiden kanssa voi järjestää vaikka remonttitalkoot. Ei kuitenkaan kannata yliarvioida omaa tai serkkupojan osaamista, vaan tehdä omin voimin ainoastaan niitä töitä, mitkä oikeasti osataan. Laajamittainen keittiöremontti ei nimittäin ole oikea paikka harjoitella uusia taitoja. Vaikka osaamista löytyisikin, kaikki eivät halua lahjoittaa rajallista vapaa-aikaa omalle tai kaverinsa keittiöremontille. Silloin ammattilaisen tekemästä työstä kannattaa maksaa.

Karkeasti arvioiden kalusteasennuksen hinta pyörii yleensä 1 500 ja 3 000 euron välillä – keittiön koosta riippuen. Siihen lisäksi vielä tarvittavien sähkö- ja putkitöiden sekä mahdollisten muiden remonttitöiden kulut. Keittiöremontin kokonaishinnasta työn osuus voi olla jopa 30 %, mutta muistathan, että työn osuuden saa verotuksessa huomioida kotitalousvähennyksenä.

Keittiöremontin säästövinkit

Tässä vielä yhdeksän rahanarvoista vinkkejä, joilla voit säästää keittiöremontin hinnassa.

  1. Tutustu hintoihin ja tee itse alustava remonttilaskelma.
  2. Vertaa rahoitusvaihtoehtoja
  3. Hyödynnä ilmainen suunnittelupalvelu. Idealin suunnittelupalveluun voit varata ajan kätevästi netissä.
  4. Keskitä hankinnat yhteen liikkeeseen. Kun ostat kaiken tarvitsemasi vetimistä kodinkoneisiin yhdestä paikasta, voit varmistua siitä, että kaikki osat sopivat toisiinsa eikä ikäviä yllätyksiä tule.
  5. Panosta siihen, mikä on sinulle tärkeää ja tingi vähemmän tärkeästä. Monet valinnat vaikuttavat lopulliseen hintaan ja pienistä puroista kertyy yhteenlaskettuna suuri summa.
  6. Jos maltat odotella ja seurailla tarjouksia, kannattaa hankinnat tehdä silloin, kun on tarjouskampanjoita tai löytyy outlet-myynnissä olevia mallikappaleita.
  7. Tee itse, jos osaat ja ehdit. Voit tehdä itse myös osan, kuten purkutyöt, ja jättää asennuksen ammattilaiselle.
  8. Käytä ammattilaista, jos et itse osaa tai haluat käyttää vapaa-aikasi muuhun.
  9. Muista säilyttää kuitit, jotta voit vähentää keittiöremontin työn osuuden kotitalousvähennyksenä. Lue lisää kotitalousvähennyksestä.

Nyt olet varmasti jo päässyt hyvin kärryille siitä, miten keittiöremontin hinta muodostuu ja mitkä seikat siihen vaikuttavat. Ehkä huomasit senkin, että suurin hintaan vaikuttava tekijä on remontoija itse. Hyvin suunniteltu on jo puoliksi maksettu!

Tilaa uutiskirje

Varaa suunnitteluaika