Pienen budjetin keittiöremontti

Keittiön muodonmuutos onnistuu pienelläkin budjetilla. Usein tämä tarkoittaa kaapinovien ja muiden pintojen vaihtoa. Vanhaa ei tarvitse onneksi unohtaa, vaan uutta on mahdollista yhdistää nykyiseen. 

Kevyessä keittiön freesauksessa on yllättävän paljon huomionarvoisia asioita, joita ei välttämättä osaa itse ajatella. Onnistunut kokonaisuus ja lopullinen hinta ovat monien valintojen summa. Lue seuraavasta vinkkimme, mitkä ratkaisut vievät kohti kukkaroystävällistä keittiöprojektia! Samalla näet hintaesimerkkejä mallikeittiöstämme. 

Säilytä osa, uudista osa – vanha ja uusi voivat kohdata kauniisti

Jos keittiö on toiminnallisuuksiltaan täysi kymppi, mutta värit ja materiaalit eivät miellytä, on kaapinovien, laatikoiden etulevyjen, välitilan ja työtasojen vaihtaminen moneen pienempäänkin budjettiin sopiva tapa uudistaa keittiötä. Vaihtoon voidaan laittaa myös hana, vetimet sekä muita elementtejä. 


Pelkällä vetimienkin vaihdolla voi saada keittiöön uutta ilmettä.

Kaikkea ei tarvitse korvata tuliterillä tuotteilla. Vaihda kaapinovet vain ylä- tai alaosasta, mutta valitse uusiin oviin täysin toisenlainen sävy! Tämä tuo tyylikästä kontrastia keittiön ilmeeseen ja on järkevää myös silloin, jos osa ovista on vielä elämää kestävässä kunnossa.  On myös parempi valita aivan jotain muuta, mikäli samaa sävyä ei löydy, kuin hankkia ovet, joiden sävy on “sinne päin”.

Idealin ammattilaisen avulla värit eivät riitele keskenään, vaan kokonaisuudesta saadaan eheä. Villitkin ideat onnistuvat, mutta toisaalta kannattaa kysyä itseltä, pidätkö keittiöstäsi vielä viiden tai kymmenen vuoden kuluttua – ratkaisut on fiksua tehdä ajattomuus edellä.  


Eripariset ovet voivat olla tyylivalinta. Ei siis välttämättä haittaa, etteivät uudet ja vanhat ovet ole samaa sarjaa.  

Uusilla lasku- ja työtasoilla saat myös tuoretta tyyliä keittiölle. Niiden vaihtamisessa on hyvä laittaa korvan taa, että asennus voi vaatia keittolevyn ja altaan irrottamista. Tämä taas vaatii sähkö- ja putkitöiden ammattilaista. Nykyisen tason säilyttäminen voi olla erinomainen vaihtoehto sen kunnosta riippuen – kun tason ympärille laitetaan uutta, herää pinta odottamattomalla tavalla loistoonsa. 

Vuosikymmeniä vanhan keittiön pintaparantelu 

On keittiöitä, joiden kohdalla pikku pintakunnostuksen taloudellisuus vaatii mietintää. Esimerkiksi 70-luvun keittiöissä voi olla kokonaisedullisempaa vaihtaa kaikki kalusteet kerralla uusiin. Vuosikymmeniä vanhan keittiön rungot kun alkavat olla tiensä päässä, joten uusimalla esimerkiksi vain kaapinovet olet hyvinkin pian uuden remontin ja uusien kustannusten edessä.

Lisäksi tällaisessa keittiössä kohdataan usein toiminnallisia pulmia. Työtasot ovat hyvin matalalla, samoin välitila on liian matala esimerkiksi kahvinkeittimelle. Myös kuivauskaapit saattava olla suuria, mikä vie tilaa säilytykseltä. 

Tärkeää on hoitaa kaikki yhdellä kertaa kuntoon. Näin säästetään rahaa, vaivaa ja aikaa. Ennakointi onkin keittiöremontin A ja O!


​​​​​​​Remontoimalla voidaan suunnitella keittiöstä toimivampi.

Muista Idealin kätevä Click-kasaus

Kun uusi keittiö tulee kyseeseen, rungot kasaat kätevästi Idealin edistyksellisellä Click-mekanismilla. Clickissä on lattialaminaateista tuttu liitos, jonka avulla kaappien osat vain painetaan yhteen ja tukeva rakenne on valmis. Et tarvitse ruuveja tai liimoja saati työkaluja. Lue lisää Click-kasauksesta >>

​​​​​​​
Keittiön voi halutessasi kasata myös itse, ja näin säästää kustannuksissa.

Ei purkamista, vaan uuden asentamista

Keittiöremontti ei tarkoita automaattisesti rakenteiden purkamista. Esimerkiksi kaappeja voidaan lisätä tilasta riippuen olemassa olevan kalustekokonaisuuden vastakkaiselle seinälle, rinnalle tai katon rajaan. 

Me Idealilla valmistamme kaikenlaisia kodin säilytyskalusteita, joten keittiöön on mahdollista rakentaa myös aamiaiskomero, lipasto tai vitriini. Sinun keittiösi käyttötarpeet ja tilat ratkaisevat, mitä lähdetään tekemään. 

Mitä pienen budjetin keittiöremontti maksaa?

Keittiön kepeä uudistus voi tuntua helpolta hommalta, jos aikeena on lähteä hankkimaan vain uudet kaapinovet tai työtasot. Toteutus voikin sitten sisältää paljon asioita, jotka vaikuttavat lopulliseen hintaan. 

Hinnassa materiaaleilla on merkitystä. Edullinen ei silti tarkoita huonoa laatua, vaan kestävä keittiö voidaan vallan hyvin tehdä kevyelläkin kukkarolla. Myös vaihdettavien ovien määrä ja mitat ratkaisevat. Jos meiltä ei löydy keittiösi runkoihin istuvia ovia, saadaan osasta malleja toteutettua erikoismittoja. Katso ohesta mallikeittiön ovien hintaesimerkit. Voit myös pyytää saman tien tarjouksen ovista.

​​​​​​​
​​​​​​​Kuvassa Tuuli-kaapinovet, yhteishinta noin 700 €. Vetimet kuvan mukaisella määrällä noin 80–300 € mallista riippuen. Tasot laminaattia, noin 400 €. Hinnat on katsottu elokuussa 2023.

Pienen budjetin keittiöremontissa kannattaa huomioida niin ikään työn osuus – kuka remontin tekee, entä tarvitaanko sähkö- ja putkialan ammattilaisia. Joskus myös remontointi voi viedä enemmän euroja kuin uuden asentaminen. Lisäksi on hyvä miettiä, mitä milläkin hinnalla saa – valitsetko kalliimman elementin vai saisitko samalla hinnalla jotain ehkä enemmän.

Tärkeää on suunnitella remontti kaukaa viisaasti. Keittiöstä voi olla fiksua uusia samalla kertaa jotain pintaa suurempaa riippuen siitä, minkä ikäinen keittiö on ja miten se sinua palvelee. Edullisempi hintalappu syntyy lopulta sillä, kun remontoidaan kerralla kaikki se, mikä odottaa tekemistä joka tapauksessa lähitulevaisuudessa. 

Idealin ilmainen suunnittelu ei jätä mitään huomiotta

Tule rohkeasti käymään lähimmässä Ideal-myymälässäsi, oli budjettisi mikä tahansa. Kun kerrot reilusti, kuinka paljon olet valmis keittiöösi panostamaan ja mitä haluaisit uudistaa, me etsimme sinulle toiveitasi ja budjettiasi vastaavat ratkaisut. 

Suunnittelumme avulla saat saumattoman kokonaisuuden. Osaamme huomioida kaiken tarvittavan visuaalisuudesta toiminnallisuuksiin. Voit näyttää meille vaikkapa mallikuvia mieleisistäsi pinnoista, lähdetään siitä liikkeelle!

​​​​​​​
Voit kurkata vinkit suunnitteluun valmistautumisesta täältä.

Idealin suunnittelu on sinulle ilmainen. Muista myös joustava Flex-rahoituksemme, jolla voit kattaa keittiöremonttisi kulut. 

 

Varaa suunnitteluaika >>

Tilaa uutiskirje

Varaa suunnitteluaika