Keittiön pinnat – vertaamme ja vinkkaamme!

Keittiö on kodin vilkkaimpia paikkoja. Eritoten lapsiperheissä keittiössä puuhataan paljon ja usein kiireellä, mikä myös näkyy pinnoilla. Sormenjäljiltä ja ruokaroiskeilta ei säästytä, ja
milloin kaapinovet sekä pöytätasot ovat leikin ja liitupiirrosten kohteena.

Kalusteita valitessa kannattaakin ulkonäön ohella miettiä, mitkä materiaalit kestävät omaa arkea parhaiten, missä sotkut eivät näy niin vain ja mitkä saa puhdistettua nopeasti. Uusi
keittiö on tarkoitettu käytettäväksi, mutta moni haluaa päästä siivouksessa helpolla ja välttää ennen aikojaan syntyvät vauriot.

Seuraavassa vertailemme keittiön pöytätasojen ja kaapinovien pintamateriaaleja sekä vinkkaamme, mitkä niistä ovat oivia valintoja lapsiperheiden talouksiin. Toki myös muihin
koteihin!

Pöytätasot – ne kestävimmät ja sujuvimmat siivota

Pöytätasoista kvartsi, luonnonkivi ja keraaminen ovat ikuisia, kaikista lujimpia materiaaleja. Nämä pinnat eivät pelkää kolhuja saati jynssäystä suuremman siivouksen tarpeessa.


Kvartsikivestä voidaan toteuttaa myös välitila

Tiesitkö tämän? Keraamiselle tasolle voi nostaa kätevästi suoraan hellalta tulikuuman kattilan tai uunista vuoan, pintaa vaurioittamatta. Luonnonkivi ja kvartsi ovat taas
ihanteellisia leivontaan. Niillä pikkuleipuritkin pyöräyttävät huoletta pullat, ja jälkikäteen pöydän saa nopeasti siistittyä. Nämä ovat omiaan eritoten perheille, joissa padat porisevat
päivittäin!

Ruostumaton teräs on tuttu monesta keittiöstä ja edellisten tavoin huoleton ja kestävä käyttää. Teräs kuitenkin kerää hiuksenhienoja naarmuja ajan myötä, mutta tämä kosmeettinen pulma on ratkaistavissa.

Näin teräs viedään uudelle tasolle! Kun terästaso päällystetään palkitulla, kauniilla StalaTexin pintakuvioinnilla, eivät naarmut juuri näy. StalaTex nostaa perinteisen tiskipöydän keittiössä aivan erityisiin sfääreihin, ja se sopii myös kodinhoitohuoneisiin!

Kolhuille aremmat ja huoltoa vaativat

Laminaatti on suosituimpia keittiön työtasoja. Laminaatin kanssa on hyvä muistaa, että vaikka sekin on helppohoitoinen ja kestävä, materiaali on osumille arka. Laminaattia ei voi paikata tai huoltaa uuteen uskoon. Lempeän lämmin puu on niin ikään ajaton valinta. Puutason etuna on, että sitä voi huoltaa hiomalla ja öljyämällä.

Kaapinovet ja laatikon etulevyt

Laminaatti-, melamiini- ja kalvopinnoitetut ovet ovat kestävyyden kärkipäätä. Ne sietävät hyvin hankausta tiukan lian edessä eivätkä naarmuunnu helposti.

Maalatut ovet ovat suosittuja niiden valtavan valikoiman ansiosta. Niiden kulutuskesto ei kuitenkaan ole edellisten kaltainen, sillä maalattu pinta on suhteellisen ohut. Kolhut näkyvät ovissa ja laatikoissa helpommin, ja hankalien sotkujen ronskimpi irrotus voi jättää pintaan hankausjäljen.

Vinkki, näin minimoidaan näkyvät jäljet

Kun oviin valitsee eläväpintaisen kuosin, ei jokainen tahra, sormenjälki ja naarmu osu silmään, jolloin siivoustakaan ei tarvitse olla tekemässä joka käänteessä. Myös kiiltävästä ja liukkaasta pinnasta pienet tahrat on helppo pyyhkäistä pois. Sen sijaan yksivärinen ovi, eritoten mattamusta, saa jäljet loistamaan. 

Huomioithan ovimallien merkityksen

Ovimallien osalta kannattaa tuumata, haluaako sileäpintaisen vai voimakkaasti jyrsityn, kuvioidun oven. Mitä sileämpi pinta, sitä helpompi se on puhdistaa. Uritetut ovet keräävät helposti pölyä ja likaa, jolloin siivousta saa suorittaa ajan kanssa.

Keittiön välitiloissa puhdistus on pääasia

Levyt ovat mitä parhain valinta keittiön välitilaan. Levyissä ei ole saumoja kuten laatoissa, joihin roiskeet ja pöly löytävät tiensä. Yhtenäinen välitilalevy onkin mitä helpoin puhdistaa!

Välitilan levyihin on samat materiaalivaihtoehdot kuin pöytätasoihin. Niiden valinnassa ei kulutuskestävyys ole suuressa roolissa, mutta puhdistuksen vaivattomuutta kannattaa miettiä. Samoin sitä, mikä mahdollisesti kestää kovempia siivouksen otteita.


Kiiltovalkoinen välitila näyttää lähes lasilta, ja antaa ilmettä muuten mattapintaiseen keittiöön

Ilmaisessa suunnittelussa kartoitamme kaiken

Yksin keittiön kalustemateriaaleja ei tarvitse valita. Me Idealilla kartoitamme kanssasi kaiken sen, mikä sinulle keittiössä on arkesi kannalta tärkeää, sekä nyt että tulevaisuudessa.

Meillä on myymälöitä ympäri Suomen. Varaa nyt ilmainen suunnitteluaika lähimpään
myymälääsi!

Varaa ilmainen suunnitteluaika >

Tilaa uutiskirje

Varaa suunnitteluaika