Keittiö on kodin sydän

Monessa kodissa keittiö on kodin toimintojen keskipiste, jossa viihdytään muutenkin, kuin ruoanlaiton parissa. Parhaimmillaan se on erottamaton osa kodin sisustusta. Katso, miten Sarin 50-luvun asuntoon loihdittiin avara ja viihtyisä pieni keittiö, jossa narisevat lautalattiat lyövät sujuvasti kättä modernin tyylin kanssa.

Keittiö on tärkeä osa Sarin kotia

Sarin kotona keittiö on tärkeä osa kodin toimivuutta ja sisustusta. Hän on pitkän linjan keittiöammattilainen ja esteetikko. Tällä hetkellä Sari työskentelee Lappeenrannan Ideal Keittiöllä kalustesuunnittelun ja myynnin parissa. Seurana kotosalla tassuttelee myös Leevi-kissa.

Sarin pieni keittiö on tärkeä osa kotia

Moderni keittiö yhdistyy nariseviin lautalattioihin

Lasten lähdettyä pois kotoa, Sarilla alkoi uusi elämänvaihe kahdestaan Leevi-kissan kanssa. Hän teki itselleen aarrekartan ja kirjoitti siihen toiveiksi lautalattiat ja uuden kodin 50-luvun talossa. Hetken päästä Sari huomasi jo tehneensä kaupat ihanasta kaksiosta 50-luvun kerrostalossa lautalattioineen.

Asunnon sisustus istuu hyvin 50-luvun henkeen

Esteetikon kodissa kauniilla esineillä on omat paikkansa

Asunnon entinen omistaja oli sisustusarkkitehti ammatiltaan ja asunto oli remontoitu hyvällä maulla. Keittiössä oli tallella vanhat kaapistot ja tunnelma. Sari halusi kuitenkin keittiöön, alan ammattilaisena, lisää toimivuutta ja oman näköistä visuaalista ilmettä. ”Rakastan kodin vanhaa henkeä ja narisevia lautalattioita. Haluan yhdistellä vanhaan selkeää modernia tyyliä”, Sari kertoo ratkaisuistaan. Kodin toimivuus ja visuaalisuus on hänelle tärkeää. Koti on hänelle paikka, jossa voi levähtää ja nauttia.

Pyöreä pöytä toimii hyvin pienen keittiön ruokapöytänä

Pieni keittiö ilman yläkaappeja on avara

Kodin keittiö on pieni ja kapea tila. Sari suunnitteli kokonaisuudesta yläkaapittoman, jotta ilme säilyy avarampana ja valoisana. Säilytystila alakaapeissa riittää mainiosti hänen ja Leevi-kissan tavaroille ja astioille. Kaapistoihin valikoitui sileä maalattu Silo-ovi, itse valitussa Tikkurilan Harso H495 -sävyssä. Sileä ovi on helppo pyyhkiä ja ilmeeltään selkeä. Taso on helppohoitoista ja tyylikästä kvartsia. Kvartsitaso luo arvokkuutta kokonaisuuteen.

Yläkaapiton keittiö on tilavan tuntuinen ja vaaleat pinnat lisäävät avaruutta

Kodinkoneet ovat integroituja, jotta kalustemainen selkeä ilme säilyy. Lapetekin musta hana ja komposiittiallas sopivat kivasti yhteen nuppivetimien kanssa ja ryhdittävät kokonaisuutta. Myös tason yllä roikkuviin Artekin valaisimiin on valittu musta väri.

Leevi-kissa viihtyy keittiössä hyvin

Leevi-kissa tietää hyvin missä kaapissa hänen raksunsa ovat ja viihtyykin hyvin emäntänsä kanssa keittiössä. Himokokkaaja Sari ei ole ja hänen keittiössään syödään silloin tällöin myös ruokalähettipalvelun tuomaa ruokaa. Keittiö on koko kodin toiminnallinen keskus ja Sari tekee usein pöydän ääressä muitakin arjen askareita.

Pienessä keittiössä mahtuu hyvin kokkaamaan ja tilaa löytyy myös muille arkiaskareille

”Nyt voisinkin jo alkaa uudelleen suunnitella keittiön päivitystä”, Sari naurahtaa. ”Se aamiaiskaappi jäi toteuttamatta tässä ensimmäisessä remontissa”.

Pienen keittiön remontti onnistuu Ideal Keittiöiltä yhtä hyvin kuin isompienkin keittiöiden remontit. Lue lisää ideoita keittiöremontin suunnitteluun ja toteutukseen.

Varaa maksuton suunnitteluaika lähimmästä myymälästä, niin aloitetaan!

Tilaa uutiskirje

Varaa suunnitteluaika