Keittiö toiseen huoneeseen

Tampereen keskustassa sijaitseva asunto koki täydellisen muodonmuutoksen, kun Jari-Pekka ja Merja päättivät vaihtaa remontissa keittiön paikkaa toiseen huoneeseen. Lopputuloksena syntyi täysin uniikki pyöreäseinäinen keittiö.

Keittiöstä on suora näköyhteys olohuoneeseen sijoitettuun ruokapöytään.

Yli 80 vuotiaan talon pohjaratkaisu oli Jari-Pekan ja Merjan mielestä turhan rikkonainen ja tehoton. Vanha keittiö oli sijoitettu ahtaalle käytävälle, jossa ruoanlaittamiselle jäi vähän tilaa. Asunnon yhtenäistämiseksi Jari-Pekka ja Merja päättivät sovittaa keittiön toiseen huoneeseen, lähemmäs olohuonetta.

-Keittiössä on nyt paljon enemmän tilaa, ja keittiö ja olohuone muodostavat selkeän kokonaisuuden. Seurustelukin on helpompaa, kun keittiöstä on suora näköyhteys olohuoneen puolelle, Merja kertoo.

Kahden kaapin muodostama kulma maksimoi työtilan

Keittiön siirtäminen toiseen huoneeseen tarkoitti mittavan remontin tekemistä. Uuteen keittiöön piti esimerkiksi tehdä kokonaan uusi vesipiste, vaikka viemäröinti löytyikin tilasta jo valmiiksi. Suurimman haasteen asetti uudessa keittiötilassa oleva pyöreä seinä.

Merja nakutti taltalla ja vasaralla remontin yhteydessä kauniin 30-lukulaisen tiiliseinän esiin.

– Pyöreä seinä aiheutti suunnitteluvaiheessa jonkin verran päänvaivaa. Pohdimme keittiön suunnitelleen Salla Alasen kanssa siihen useita erilaisia vaihtoehtoja, Jari-Pekka muistelee.

Paras ratkaisu löytyi, kun keittiöön keksittiin tehdä kahdesta kaapista kulma, joka lisäsi sekä säilytystilan että laskutilan määrää merkittävästi.

– Pyöreään seinään ei voinut kiinnittää yläkaappeja, joten säilytystilaa piti saada muunlaisilla ratkaisuilla. Kulman ansiosta keittiössä mahtuu nyt hyvin työskentelemään, ja pöytätasolle jää vielä tilaa esimerkiksi kahvinkeittimelle, Merja kuvailee.

Keittiö ja eteinen muodostavat tyylikkään kokonaisuuden

Vanhan keittiön tilalle Jari-Pekka ja Merja suunnittelivat isot eteiskaapit, jotka jatkavat keittiön väritystä. Heille oli tärkeää, että koko asunnon värimaailma on yhtenäinen.

– Eteisen kaapeissa on käytetty samaa sävyä kuin keittiön kaapeissa. Näin keittiö ja eteisen kaapisto muodostavat ehjän kokonaisuuden, keittiön suunnitellut Salla Alanen Tampereen Ideal-keittiöistä kertoo.

Eteisen liukuovikaappi maksimoi myös säilytystilan. – Nyt kun eteisen kaappi on aivan siinä keittiön kyljessä, liukuovikaapissa voi hyvin säilyttää keittiötarvikkeita, jotka eivät mahdu keittiön kaappeihin, Merja visio.

Vanha keittiö oli sijoitettua kapealle käytävälle. Muutoksen yhteydessä vanhan keittiön paikalle asennettiin liukuovikomerot, jotka toimivat sekä eteisen kaappeina että lisäsäilytystilana keittiötarvikkeille.

Myyntiin remontoidun asunnon keittiön ja eteisen suunnitteli Tampereen Keittiöjätin myymäläpäällikkö Salla Alanen.

Tilaa uutiskirje

Varaa suunnitteluaika