Keittiön muutos vaivattomasti

Kati ja Mika halusivat uudistaa huonokuntoisen keittiönsä helposti, keittiön muutos tuli hoitaa pariskunnan lomaillessa. Lopputuloksena on aikaisempaa tilavampi, valoisampi ja helppokäyttöisempi kahden aikuisen keittiö.

Kati ja Mika ovat asuneet asunnossaan 16 vuoden ajan. Tänä aikana keittiötä on kertaalleen päivitetty ovien pinnoituksella. Lasten lähdettyä maailmalle keittiön käyttötavatkin muuttuivat, jolloin pariskunta koki keittiön uudistamisen ajan koittaneen.

– Periaatteessa meillä oli säilytystilaa riittävästi, mutta lähes kattoon asti ulottuneiden kaappien ylimmät hyllyt olivat niin korkealla, että kaapeissa pystyi käytännössä säilyttämään ainoastaan sellaista tavaraa, jota tarvitsee hyvin harvoin. Pinnat olivat kauttaaltaan huonossa kunnossa, eivätkä kaikilta osin soveltuneet puhtaanapidon kannalta keittiöön. Keittiöostoksille lähtiessämme päätimmekin laittaa koko paketin uuteen uskoon: ainoastaan uudehko jääkaappipakastin ja astianpesukone saivat jatkoaikaa, Mika kertoo

Keittiön tilanne ennen ja jälkeen remontin.

Kapean keittiön erityistarpeet

Kati ja Mika eivät halunneet käyttää omaa aikaansa keittiön muutokseen, vaan antoivat suosiolla keittiön suunnittelutyön ammattilaisen tehtäväksi. Katin mukaan tämä oli heille päivänselvä asia, sillä erilaisia vaihtoehtoja ja ratkaisuja keittiönsuunnittelussa on enemmän kuin tarpeeksi.

Uuteen keittiöön valittiin välitilamateriaaliksi helppohoitoinen välitilalaminaatti. Vanhan keittiön seinässä ollut kolibri-pinnoite oli jo aikansa elänyt ja vaikea pitää puhtaana.

– Marssimme suunnittelijan pakeille matkassamme keittiön mitat ja mielessämme haluamamme värimaailma. Suunnittelutapaamiseen kului aikaa noin kaksi tuntia. Asiantuntevan suunnittelijan kanssa runsaudenpulasta oli lopulta helppoa tehdä keittiöömme sopivia valintoja. En usko että olisimme osanneet itse suunnitella ratkaisuja, jotka kapean mallisessa keittiössämme mahdollistivat enemmän käytännöllistä säilytystilaa ja lisäsivät samalla tilan tuntua, iloitsee Kati.

Keittiön kapeuden vuoksi suunnittelija keskittyikin erityisesti säilytysratkaisujen käytännöllisyyteen ja tilavuuteen. Tämän vuoksi astianpesukoneen yläpuolelle suunniteltiin leveä kaappi ylöspäin aukeavalla taittomekanismi-ovella. Keittiöön saatiin näyttävä katseenvangitsija, jonka vaakasuuntaiset leveät ovet tasapainottavat kapeaa ja korkeaa tilaa ja tuovat tilan tuntua. Ratkaisu myös kätkee taakseen kaikki käyttöastiat, jotka nostetaan paikoilleen suoraan astianpesukoneesta, joka sijaitsee suoraan alla.

Mielenkiintoinen katseenvangitsija Katin ja Mikan keittiössä on taittomekanismilla varustettu ovi, joka nousee näyttävästi ylöspäin. Ratkaisu ei ole vain kosmeettinen, vaan se on suunniteltu käytettävyyttä parantavista lähtökohdista.

Kahden aikuisen taloudessa käsin tiskattavaa syntyy vain vähän. Katin mukaan vanhan keittiön kuivauskaappi oli pääosin säilytyskäytössä. Tästä syystä altaan päälle sijoitettuun kaappiin ei laitettu perinteiseen tapaan kuivausritilöitä. Ratkaisu maksimoi säilytystilan.

Keittiön muutos toi lisää pistorasioita ja enemmän valoa

Vanhoissa taloyhtiöissä on usein liian vähän pistorasioita siihen nähden, paljonko keittiössä nykyään käytetään erilaisia sähkölaitteita. Toinen yleinen haaste on valaistuksen riittämättömyys.

– Suunnittelija teki samaan suunnitelmaan ehdotuksen myös pistorasioiden paikoista ja valaistuksesta. Aikaisemmin keittiötämme koristaneiden jatkojohtojen mukanaan tuoma siivoamisen vaikeus ja turvallisuusriskit ovat poissa. Työvaloina toimivat LED-spotit mahdollistavat riittävän valaistuksen eivätkä lamput lämpene yhtä vaarallisen kuumiksi kuin vastaavan valotehon tarjoavat halogeenivalaisimet, Mika kuvailee.

Keittiön muutos tapahtui kätevästi pariskunnan loman aikana. Uutta keittiötä ihaileva Mika mainitseekin, että he pääsivät heti pois alta lomille rentoutumaan kun keittiöasentaja aloitti purkutyöt. Reilu viikko purkutöiden aloittamisen jälkeen pariskunta katseleekin nyt uutta keittiötään iloisena.

– Saimme Keittiöjätistä koko paketin asentajaa myöden. (Keittiöjätti on nykyään Ideal Keittiöt) Koko projekti meni todella nappiin; aikataulut pitivät ja palvelu oli henkilökohtaista ja asiantuntevaa. Uusi keittiömme on paljon tilavampi, valoisampi ja helpompi pitää puhtaana. Puhumattakaan uudesta ilmeestä, josta tuli juuri sellainen kuin toivomme!

Tilaa uutiskirje

Varaa suunnitteluaika