Keittiöremontin rahoitus

Keittiö on yksi kodin elävimmistä huoneista. Siellä syödään yhdessä niin perheen kuin tuttavien kesken ja vietetään riemukkaita juhlapäiviä aina syntymäpäivistä joulunviettoon. Siksi keittiöremontti kannattaa suunnitella huolella alusta alkaen parhaimman lopputuloksen takaamiseksi. Myös keittiöremontin rahoitus ja sen eri vaihtoehdot on syytä selvittää, ettei tule vahingossa valinneeksi kalleinta lainaa.

Keittiöliikkeen rahoitus vai kulutusluotto?

Remontin voi rahoittaa joko keittiökalusteita myyvän yrityksen kautta tai kulutusluotolla.

Keittiöliikkeen rahoitus

Rahoituksen keittiöremonttiin voi saada kätevästi keittiöliikkeeltä. Keittiöliikkeet tekevät yleensä yhteistyötä pankin tai rahoituslaitoksen kanssa, joka tarjoaa joko remonttilainaa tai osamaksusopimusta heidän puolestaan. Keittiöliikkeiltä kannattaakin kysyä lisätietoa mahdollisesta rahoituksesta, jottei mitään jäisi pimeän peittoon, usealla yhtiöllä asiasta on myös lisätietoa heidän kotisivuillaan.

Keittiöliikkeiden rahoitus onkin usein se helpoin vaihtoehto, kun ei tarvitse vaivautua menemään toisten rahoitustahojen pakeille lainaa erikseen pyytämään. Jos vielä ulkoistaa koko remonttiurakan samalle yritykselle, omaa arvokasta aikaa voi jäädä enemmän säästöön perheelle tai muihin harrastuksiin. Keittiöliikkeet tarjoavat usein ensimmäisen  kuukauden ilman korkoja tai muita kuluja, mikä tekee lainanmaksuun siirtymisestä mahdollisimman sujuvaa.

Ideal Flex on hyvä esimerkki keittiöremonttia tarjoavan yrityksen rahoituksesta. Se on luotettavan toimijan (OP) tarjoama ja sillä on edullinen 7,10 % korko. Ensimmäinen maksuerä on täysin vapaa koroista ja muista kuluista. Se on myös turvallinen sillä kuukausierä pysyy samana koko luoton ajan ja luoton voi maksaa pois milloin tahansa -ilman lisäkuluja. Ideal Flex on nk. kodin peruskorjausluotto, joten siitä maksamasi korot ovat vähennyskelpoisia verotuksessa asuntolainan tapaan.

Ei välttämättä kannata suin päin valita remonttiyrityksen tarjoamaa rahoitusta ensin katsomatta muita vaihtoehtoja. Lainojen vertailu kannattaa aina, sillä vertailemalla voi löytää itselleen sen sopivimman vaihtoehdon.

Kulutusluotto

Kaikessa yksinkertaisuudessaan kulutusluotto tarkoittaa lainaa, joka otetaan kulutusta varten. Luottoa voi siis nostaa keittiöremontin lisäksi esimerkiksi uuden auton tai veneen ostoon. Pankit sekä rahoituslaitokset toimivat lainan pääasiallisina myöntäjinä ja tämä luotto voi olla joko vakuudellinen tai vakuudeton. Vakuudellisen kulutusluoton takaajana toimii vakuus, esimerkiksi vene tai auto. Vakuudettomalla kulutusluotolla ei ole vakuuksia, mikä tekee luoton saamisesta helpompaa vakuudelliseen verrattuna.

Vakuudellisilla kulutusluotoilla on usein alemmat korot kuin vakuudettomilla, koska ne ovat pankeille riskittömämpi vaihtoehto. Vaatimus vakuuksiin tekee kuitenkin luoton antamisesta suhteellisesti haastavampaa, sillä pankin on usein tehtävä kokonaisvaltaisempi riskiarvio asiakkaan maksukyvystä. Omaa pankkia lukuun ottamatta vakuudellisen kulutusluoton hakeminen voi osoittautua työlääksi.

Pankit perivät vakuudettomista kulutusluotoista korkeampaa korkoa, koska on vaarana, ettei rahoja saakaan takaisin. Pankin vaatima vakuus toimii panttina, josta saa ainakin osan lainan arvosta takaisin. Vakuudettomia lainoja on helpompi hakea kuin vakuudellisia, koska pankit eivät vaadi yhtä paljon paperityötä.

Verkossa vakuudettomia kulutusluottoja voi hakea monesta paikasta, eikä siten tarvitse mennä erikseen kivijalkaliikkeeseen asioimaan. Vakuudeton remonttilaina erottautuu muista rahoitusratkaisuista myös siinä, että sen vertaileminen toisiin luottoihin on tehty helpoksi.

Keittiöremontin rahoitus: lainavertailu

Vertailimme remonttiyritysten rahoitusratkaisuja ja pankkien tarjoamia kulutusluottoja perusteelliselle keittiöremontille, jolle kertyisi hintaa 8 000 €. Vertailussa oli mukana kolmen remonttiyrityksen tarjoamat vakuudettomat rahoitusvaihtoehdot: Ideal Flex (OP), Remontti Ykkösen Santander kertaluotto ja Jokivärin Santander kertaluotto. Näiden lisäksi vertailusta löytyy myös kolmen eri pankin tarjoamat vakuudettomat kulutusluotot: Nordea Joustoluotto, Aktia Käyttölaina ja Santander Laina.

8 000 euron lainan takaisinmaksuajaksi asetettiin 5 vuotta eli 60 kuukautta. Lisäksi kaikilla remonttiyritysten lainoilla oli koroton ensimmäinen maksuerä, ja Ideal Flexin kohdalla ei myöskään tarvinnut maksaa tilinhoitomaksua ensimmäiseltä kuukaudelta.

Laina
(8 000 €) – (60 kk)
Kuukausierä Korko Avaus-maksu Tilinhoito-maksu Todellinen
vuosikorko
Lainan
kokonaiskulut
yhteensä
Nordea Joustoluotto 168,41 € 7,68 % 175 € 4,50 €/kk 10,03 % 10 104,33 €
Aktia Käyttölaina 169,03 € 8,50 % 60 € 3,90 €/kk 10,21 % 10 141,94 €
Santander Laina 179,20 € 9,68 % 149 € 8,00 € kk 13,03 % 10 752,17 €
Ideal Flex 165,79 €* 7,10 % 0 € 7,00 €/kk 9,30 % 9 892,91 €
Remontti Ykkönen 169,02 €* 7,95 % 0 € 7,00 €/kk 10,20 % 10 088,19 €
Jokiväri 167,30 €* 7,50 % 0 € 7,00 €/kk 9,73 % 9 988,22 €

*Ensimmäinen kuukausierä: Ideal Flex 111,46 €, Remontti Ykkönen 116,02 €, Jokiväri 117,30 €

Vertailun perusteella Ideal Flexin rahoitus osoittautui halvimmaksi vaihtoehdoksi niin kuukausierän, koron kuin kokonaiskulujen osalta. Kokonaisuudessaan laina tuli noin 100 euroa halvemmaksi kuin seuraavaksi halvin Jokivärin rahoitus. Jos siis keittiöremontin rahoitus on tarpeen, voi olla hyvä idea harkita Ideal Flex rahoitusta.

Tässä vertailussa remonttiyritysten tarjoamat lainat olivat varsin kilpailukykyisiä suurien pankkien tarjoamien lainavaihtoehtojen kanssa, johtuen niiden alemmista koroista sekä olemattomista avausmaksuista. Pankkien kulutusluotoissa oli keskiarvona alemmat tilinhoitomaksut kuin remonttiyritysten lainoissa. Tämä ei kuitenkaan vaikuttanut ratkaisevasti vertailun lopputulokseen.

Kotitalousvähennyksellä säästää kustannuksissa

Vertailun lisäksi myös kotitalousvähennyksellä voi säästää keittiöremontin kustannuksissa. Jos kyseessä on yrityksen tekemä remontti, arvonlisäverollisesta työn osuudesta voidaan vähentää puolet (50%). Vähennyksen enimmäismäärä on 2400 euroa vuodessa tai 4800 euroa pariskuntaa kohti. Kannattaakin jaksottaa remontti usealle vuodelle vähennysmäärän maksimoimiseksi. Täytyy kuitenkin huomioida, että vähennys otetaan vain tehdystä työstä – käytettyjä materiaaleja tai matkakustannuksia ei lasketa. Varmista siis urakoitsijalta, että keittiöremontin laskussa eritellään tehty työ ja materiaalit erikseen.

Lähteet: Vero.fi, Remonttiykkönen, Jokiväri, VertaaEnsin.fi

Mikko Murphy/VertaaEnsin.fi

Tilaa uutiskirje

Varaa suunnitteluaika