Keittiösaareke ruokapöydän tilalle

Keittiösaareke korvasi ruokapöydän, kun tämä keittiöremontti tehtiin omakotitaloon, jossa toivottiin isompaa muutosta sekä keittiön sävyihin että kaapistojen järjestykseen ja muotoon. Maalaisromanttiseen keittiöön haluttiin raikkautta ja käytännöllisyyttä, sekä riittävästi säilytystilaa.

Keittiösaareke suunnitelman ytimessä

Asiakkaalla oli jo alustavasti mietitty ruokapöydän siirto kokonaan pois keittiöstä ja sen tilalle he toivoivat jonkinlaista keittiösaareketta arkiruokailuun. Kovasti saimme pyöritellä keittiön kulmia, ennen kuin kaikki loksahti paikoilleen ja suunnitelma sai lopullisen muotonsa. Alussa pyrittiin välttämään nurkkakaappeja ja tilaa suunniteltiin I-muotoisena eli jääkaappiseinä suorana ja keittiösaareke sitä vastapäätä. Lopuksi päädyttiin kuitenkin U-malliin, jossa perheelle tärkeä säilytystila saatiin maksimoitua. Koko ajan asiakkaalla oli selvänä visiona hiukan romanttisen tyylinen keittiö eli ANIS-ovi, RUT Antiikkitinavedin ja MUSTA KIVIKUVIO -laminaattitaso päätettiin jo suunnittelun alkumetreillä.

Värikkään keittiön muodonmuutos elegantiksi tilaihmeeksi

Ennen keittiössä oli aika värikkäät ja tummat tapetit, jotka oli tarkoitus myös vaihtaa johonkin hillitympään ja vaaleampaan sävyyn. Ruokapöytä sijaitsi keittiön ikkunan edessä.

Uudessa keittiössä seinät tapetoitiin kauniilla vaalealla ruututapetilla, joka sopikin mainiosti keittiön tyyliin ja sävymaailmaan. Ikkunan eteen tuli keittiösaareke, joka toi tilaan reilusti kaivattua taso- ja säilytystilaa. Kauniit valaisimet ovat kuin piste iin päälle tässä melkoisen suuren muutoksen kokeneessa keittiössä.

Toimiva nurkkaratkaisu

Ennen keittiön jääkaapin viereisessä nurkassa oli paljon tilaa vievä nurkkaratkaisu, josta haluttiin kovasti luopua. Kaivattiin siis suoria linjoja. Myös pölyä keräävät ja ehkä vähän vanhanaikaisetkin avohyllyt haluttiin korvata ovellisilla kaapeilla.

Remontin jälkeen nurkka hyödynnettiinkin kokonaan käyttöön. Entinen jää-viileäkaappi korvattiin yhden oven kokokorkealla jääkaapilla. Keittiössä ei ollut ennen ollenkaan pakastinta, joten pakasteet piti aina hakea hankalasti varastosta. Nyt uuteen keittiöön tuli kätevä pikkupakastin, joka sijaitsee tason alla integroituna jääkaapin oikealle puolelle. Enää ei tarvitse joka kerta juosta varastoon kun tarvitsee pakastettuja tuotteita. Pakastimen oikealle puolelle jäi vielä pienoinen 150 mm tila, joka täytettiin kätevällä ulosvedettävällä maustetelinekaapilla.

Toimiva allas-liesiseinä

Allas-liesiseinä koki vähiten muodonmuutoksia.

Senkin ilme kuitenkin muuttui kovasti uusilla rungoilla, ovilla ja tasoilla. Alakaapit vaihtuivat käytännöllisemmiksi laatikostoiksi. Korkeiden yläkaappien ilmettä keventämään lisättiin asiakkaan toiveesta pariin kohtaan vaakakippikaappeja.

Keittiösaareke arkiruokailuun – kaunis ruokailutila erikseen

Keittiön kaunis ruokapöytäryhmä sai väistyä keittiösaarekkeen tieltä, sillä se siirrettiin keittiön välittömässä läheisyydessä olevaan entiseen takkahuoneeseen.

Asiakas kertoi olevansa erittäin tyytyväinen uuteen upeaan keittiöönsä, jossa hääräily on monin verroin mielekkäämpää juuri toimivuuden ja lisätilan vuoksi. Tuntuu, että keittiössä on valoakin paljon enemmän uusien vaaleiden pintojen ansiosta.

Keittiön suunnitteli Soile Mörsäri Tornion myymälästä. Soilen yhteystiedot ajanvaraukseen löydät Tornion myymälän sivulta.

Soile pitää myös sisustusblogia Sisustus ja sepustus, käykääpä kurkkaamassa!

Tilaa uutiskirje

Varaa suunnitteluaika