Omakotitalon keittiöremontti – tunkkainen keittiö raikastui

Ideal-keittiöiden kilpailun voittajalle Riikalle keittiö oli jo toinen ostos Tampereen Keittiöjätistä. Omakotitalonsa juuri ostaneet Riikka ja Timo ovat Ideal-keittiöiden kilpailun onnellisia voittajia. Kilpailussa voittaja sai rahat takaisin kaikista keittiön kalustehankinnoista. Voitto tuli tarpeeseen, sillä pariskunta remontoi koko taloa – omakotitalon keittiöremontti oli osa isoa remonttiurakkaa. Talon vanha keittiö oli väreiltään tunkkainen yhdistelmä kirsikkaa, sinistä ja keltaista. Työskentelytilaa lisäksi söi parimetrisen seinän koko leveydeltään täyttäneet korkeat komerokaapit. Nyt uudessa keittiössä on komeroiden tilalla paljon lasku- ja työskentelytilaa.

Uuden keittiön valkoisen ja harmaan värimaailma on monikäyttöinen sisustajalle. Ilmettä voi muuttaa erivärisillä verhoilla, matoilla sekä pienkodinkoneilla.

Nuori pariskunta ei ole keittiöremontin suhteen täysin ensikertalaisia. Heidän aiemman kotinsa keittiö hankittiin vuonna 2012 samasta paikasta, Tampereen Keittiöjätistä.

– Kilpailutimme pari vuotta sitten eri vaihtoehtoja. Totesimme jo silloin, että Keittiöjätissä on laaja valikoima ja hinnat kohdillaan. Saamamme tarjous oli edullisempi kuin esimerkiksi Ikean tai aiemmin edullisena pitämämme paikallisen tukun tekemä tarjous, Riikka kertoo.

Omakotitalon keittiöremontti toteutettiin talkoovoimin

Omakotitalon keittiöremontti toteutetaan Ideal-keittiöillä joko asennuspalvelun kera tai ilman. Riikka kertoo, että heillä keittiö remontoitiin talkoovoimin. Suurin apu tuli kuitenkin keittiön suunnittelun suhteen, sillä Riikalla oli aiemman keittiöremonttinsa pohjalta jo valmiit ideat ulkonäöstä – suunnittelijan kanssa ne toteutettiin valmiiksi suunnitelmaksi, jossa huomioitiin mm. vesiputkien ja viemäriliitännän sijainti.

Keittiön lattiamateriaali on laminaattia, joka kestää hyvin vesiroiskeet vesipisteen äärellä. Keittiössä on lisäksi Ideal-keittiöissä vakiona tulevat vedenkestävät sokkelit, jotka eivät ime vettä toisin kuin puristepuupohjaiset sokkelit.

Kaikkea ei tarvitse aina uusia. Näin kävi myös uuden keittiön kohdalla. Vanhan keittiön liesi oli hyväkuntoinen ja se säilytettiin. Uusi astianpesukone kuitenkin päätyi hankintalistalle, sillä vedoten aiempiin kokemuksiinsa, Riikka päätti, että 45 cm leveä astianpesukone on turhan pieni. Uuteen keittiöön valittiin täysikokoinen 60 cm leveä astianpesukone.

Luottamus suunnitteluosaamiseen ja nopeisiin toimituksiin syntyi jo aiemman keittiöhankinnan pohjalta.

– Hyvät kokemuksemme laadusta sekä suunnitteluosaamisesta varmistivat, että ostimme keittiön uuteen taloomme samasta paikasta. Kaikki on sujunut ongelmitta ja keittiön pystyttäminen on sujunut nopeasti. Projektissa apuna on ollut mm. isäni, joka on myös oman keittiönsä aikoinaan ostanut Keittiöjätistä. Meitä on siis tyytyväisiä asiakkaita jo kahdessa polvessa, Riikka hymyilee ihastellen uutta keittiötään.

Tilaa uutiskirje

Varaa suunnitteluaika