Ovikaupat vaihtuivat keittiöremontiksi

Ritvalla oli keittiökaupoille mennessään mielessä, että hän haluaa uusia ainoastaan keittiön vanhat kaapinovet. Ideal-keittiöiltä hän sai kuitenkin niin hyvän tarjouksen, että suunnitelmat muuttuivat ja koko keittiö remontoitiin uuteen uskoon.

– Olen todella tyytyväinen, että suunnittelija sai vakuutettua minut remontin tarpeesta. Keittiössä on nyt paljon enemmän kaappi- ja työskentelytilaa, puhtaanapito on huomattavasti helpompaa ja iso komposiittiallas helpottaa isojenkin kattiloiden ja uunipeltien pesua. Olemme keittiöremontin jälkeen oikein innostuneet kokkailemaan, Ritva hehkuttaa.

Ritvan keittiö ennen ja jälkeen remontin. Keittotaso vaihtui integroiduksi liedeksi, allas tilavaksi ja tyylikkääksi komposiittialtaaksi ja kaapistot käteviksi laatikostoiksi.

80-luvun mekanismit hankaloittivat ruoanlaittoa

Ritvan omakotitalon keittiö oli alun perin 80-luvun alusta. Rungot olivat alkuperäiset, ja ovet maalattu vuosien saatossa useampaan kertaa. – Vanhassa keittiössä oli säilytystilana ainoastaan syviä kaappeja, joita on tosi hankala käyttää. Ruokailuvälinelaatikot puolestaan liukuivat huonosti, koska niissä ei ollut minkäänlaisia mekanismeja. Koko keittiö oli yksinkertaisesti niin aikansa elänyt, ettei oikein mikään enää toiminut, Ritva sanoo.

Uuden keittiön suunnittelun lähtökohtana oli keittiön helppokäyttöisyys. Vanhat kaapit vaihdettiin laatikostoiksi, teräksisen, kaksiosaisen tiskialtaan tilalle valittiin komposiittiallas ja liesi integroitiin työtasoon. Muutoksilla keittiöön saatiin enemmän työskentelytilaa, ja tarvikkeet on nyt huomattavasti helpompi ottaa esille.

Asennus hoitui Ideal-keittiöiden kautta

Suunnittelija ehdotti Ritvalle sekä keittiön asentajaa että putki- ja sähkömiestä. – Keittiön asennuksen kanssa ei ollut mitään ongelmia, ja vaikka yksi ovi oli rikkoutunut kuljetuksessa, sekin tultiin myöhemmin vaihtamaan, Ritva kertoo.

Keittiön pohjaan ei remontissa tullut suuria muutoksia, mutta ilme keveni huomattavasti. Oveksi valikoitui maalattu Vita-ovi reunaviisteellä. Sama viiste toistuu hauskasti myös seinän laatoituksessa. Keittiötaso on rustiikkipähkinä-laminaattia.

Kokonaisuuteen Ritva on enemmän kuin tyytyväinen. – En olisi ikinä uskonut, että valkoiset kaapinovet vaikuttivat keittiön ilmeeseen niin paljon kuin nyt ne tekivät. Keittiö on paljon isomman oloinen ja valoisampi. Ja mikä parasta ruoanlaitto on uudessa keittiössä huomattavasti helpompaa ja mukavampaa, Ritva hymyilee.

Keittiö suunniteltiin Kouvolan Keittiö-pisteessä.

Tilaa uutiskirje

Varaa suunnitteluaika