Vanha kivitaso hyödynnettiin kokonaan uudessa keittiössä

Hannelen keittiössä kalusteita ei ollut päivitetty kertaakaan 30 vuotta sitten rakennetun rivitaloasunnon valmistumisen jälkeen. 2000-luvun vaihteessa keittiöön oli uusittu lattiat ja samalla hankittu uusi kivitaso. Myös kaikki keittiön koneet oli jossain vaiheessa vaihdettu uusiin. Kestävä kivitaso oli pysynyt hyväkuntoisena, minkä vuoksi se päätettiin siirtää sellaisenaan uuteen keittiöön. Uudet keittiösuunnitelmat tehtiin kivitason ehdoilla Ideal-keittiöissä.

– 80-luvun mekanismit, vanhentunut ilme ja repsottavat listat olivat suurin syy siihen, että lähdimme uusimaan keittiötä. Koko muu asunto oli remontoitu aiemmin, ja keittiö odotti vielä vuoroaan, Hannele kuvailee keittiöremontin lähtökohtia.

Keittiökaupoilla Hannele kuvaili heti ensimmäisellä tapaamiskerralla suunnittelijalle toiveitaan säilyttää vanha kivitaso. – Suunnittelija piti ajatuksesta heti. Hän laati suunnitelmat kivitason ehdoilla, sillä se määritti uuteen keittiöön saman perusrakenteen kuin vanhassa keittiössäkin oli ollut. Kaikki mitä kivitason alle tuli, mietittiin kuitenkin uudelleen. Vanhat epäkäytännölliset alakaapit vaihdettiin esimerkiksi laatikostoihin, Hannele kertoo keittiön suunnittelusta.

Varsinaisen keittiöremontin Hannele tilasi Ideal-keittiöiden kautta. – Remonttimiehet irrottivat kivitason, ja se siirrettiin pihalle odottamaan remontin valmistumista. Se kuvaa hyvin, miten kestäviä kivestä valmistetut tasot ovat! Ne eivät hetkahda edes säänvaihteluita, Hannele nauraa.

Kun uusi keittiö oli valmiina, kivitaso nostettiin paikalleen. – Taso sopi uuteen keittiöön ihan millilleen. Olen tosi tyytyväinen, että otimme asennuksen Idealin kautta, koska painavan kivitason liikuttaminen ja asentaminen olisi ollut tosi hankalaa omin voimin.

Yleisilme on keittiössä nyt huomattavasti valoisampi kuin vanhassa puun sävyisessä keittiössä. – Keittiön ilme on ihanan moderni ja avara. Sillä on yllättävän suuri vaikutus koko kodin yleisilmeeseen. Olen kokonaisuuteen nyt tosi tyytyväinen, Hannele hymyilee.

Tilaa uutiskirje

Varaa suunnitteluaika