Keittiön suunnittelu keittiöiden ammattilaisen vaatimuksilla

Monia varmasti kiinnostaa, miltä näyttää keittiöammattilaisen oma keittiö ja millaisia asioita siellä on huomioitu. Onko siellä kaikki uusimmat hilavitkuttimet ja trendivärit? Vai onko se klassinen tarkkaan harkittu kokonaisuus?

Nyt pääsemme kurkkaamaan pitkän linjan keittiöammattilaisen keittiöön. Liina on ollut Ideal Keittiöiden ja sen edeltäjän Keittiö.netin palveluksessa jo yli kymmenen vuotta ja tehnyt talossa menestyksekkään uran niin kuluttaja-asiakkaiden parissa, kuin yritysmyynnissä isojen projektien päällikkönä. Liina on myös ruuanlaiton ammattilainen, koulutukseltaan hän on kokki. Eli näkemystä ja kokemusta löytyy keittiöistä monelta kantilta.

Liina nauttii kotona järjestyksestä.

Keittiön suunnittelu alkuun

Keittiön suunnittelu lähtee liikkeelle omista toiveista ja tarpeista. Liina halusi keittiöstä avaran ja valoisan. Tasoa piti olla riittävästi yhdessä lapsen kanssa kokkailuun. Säilytystilaakin piti olla mahdollisimman paljon, koska erilaisia astioita ja keittiövälineistöä oli matkan varrella kertynyt jos jonkinlaisia.

Keittiö avautuu olohuoneeseen avoimena tilana, missä on mukava seurustella vieraiden kanssa.

Keittiön ja olohuoneen välistä päätettiin kaataa seinä. Pohjan suunnittelussa vähän päänvaivaa aiheutti vesipisteen sijainti, jonka liikutteluun ei viemäröinnin takia ollut mahdollisuutta.

Liinalle pedanttina ja symmetriaa rakastavana ihmisenä oli tärkeää, että keittiön ilme oli symmetrinen ja mitoitus tasapainoinen.

Moderni ja valoisa keittiö

Valkoinen on varma valinta. Se kestää hyvin aikaa ja pitää keittiön ilmeen raikkaana. Ovimallina on mattapintainen Halla. Se on yksinkertaisen linjakas ja ei säiky pienistä kolhuista kestävän kalvopintansa ansiosta. Vetimet ovat alumiiniset. Lippa-vedin kiinnitetään oven reunaan ja on huomaamaton. Kaikki ovimallimme ja vedinvaihtoehtomme löydät näppärästi hinnastosta.

Keittiön takaseinälle sijoittui liesi ja suuri määrä säilytystilaa. Oikeaan reunaan integroitiin kalusteen sisään jääkaappi-pakastin ja toiseen laitaan sijoittui aamiaiskaappi, missä pienkodinkoneet on helposti saatavilla, mutta kuitenkin katseilta piilossa ja eivät vie turhaan tasotilaa.

 

Aamiaiskaappiin piiloutuu pienkoneet.

Yläkaappitilaa on kahdessa kerroksessa.

Säilytystilan maksimointi

Reilusti lisää säilytystilaa kompaktiin keittiöön saatiin laittamalla yläkaappien päälle vielä syvät yläkomerot. Näihin kaappeihin mahtuu hyvin vaikka isot kakkukuvut ja tarjoiluastiat.

Ylimpiin kaappeihin mahtuu hyvin tavaraa. Jakkara on löytö roskalavalta.

Isot laatikostot lieden kummallakin puolella vetävät uskomattoman määrän tavaraa. Kattilat ovat helposti saatavilla ja pysyvät järjestyksessä laatikonjakajien avulla.

Laatikonjakajien avulla pysyvät kattilat ja kannet järjestyksessä.

Saareke keittiössä mahdollistaa yhdessä tekemisen

Saarekkeen ympärillä on helppo puuhastella yhdessä lapsen kanssa. Laskutilaa on riittävästi ja saarekkeen ääreen pääsee istuskelemaan, vaikka askartelujen kanssa.

Saarekkeessa on kestävä kvartsikomposiittitaso, värinä klassinen harmaa (tasomalli: Noble concrete grey) ja paksuus 20 mm. Lisää tasoista voit lukea omasta blogipostauksesta.

Kvartsitasossa on kaunis kiilto.

Saarekkeessa on lisää säilytystilaa. Keittiöön päin avautuvat laatikot ja olohuoneen suuntaan kapeat slim-kaapistot, joihin mahtuu kuitenkin mukavasti astioita.

Riittävä määrä jäteastioita helpottaa kierrättämistä.

Laatikoissa on kauniit lasilaidat.

Näistä yksityiskohdista syntyi ammattilaisen toimiva, symmetrinen ja kaunis keittiö.

Mitä pidät ammattilaisen keittiöstä? Yllättikö joku asia?

Jos haluat itsellesi ammattilaisen keittiön suunnittelu -vinkit, niin varaa suunnitteluaikasi lähimpään Ideal-myymälään.

Tilaa uutiskirje

Varaa suunnitteluaika